Helgarbete

12 okt

Ja det är ju på helgerna arbetet får ske nu, lite synd att inte vädret är på min sida då.

Lördagen bjöd på bra väder! Inledde med att “göra-om-göra-rätt” med fönstret på övervåningen. Jag både flyttade ut det, i nivå med panelen, och flyttade upp det en aning. Hade missat att lämna en liten springa under för att kunna dreva i. Sen började jag riva bort den murkna panelen. Jag fick hjälp i veckan med att kapa där det behövde kapas. Jag hade ingen lust att hänga från ställningen med en cirkelsåg så snickaren fick fixa det med multisåg istället. Det blev generalskarvar på några ställen men det kan inte hjälpas. Jag anade att det skulle rasa en hel del spån när jag rev där, men eftersom det är på övervåningen och det är öppet uppåt, så räknar jag med att kunna fylla på spån där. När all panel var bortriven satte jag vindpapp.

Den del till vänster där det är hål rakt in är in på vinden, så där ska inte vara nån isolering än. Tänkte sätta vinduk invändigt där innan jag reglar upp och isolerar. Sen var det dags för panelen. Ja, innan dess skulle jag montera ihop min nya såg som jag köpt. Det tog nog en timme…men det känns som att det är en bra såg! Jag började med några bitar jag hade kvar sen tidigare. Sen gick jag och hämtade av den nya panelen som jag hämtade hos snickaren för nån vecka sen. Kapade till och skulle sätta upp och då visade det sig att det var fel dimension! Det var bara 120 mm istället för 145 mm!! Skit också! Jag visste att jag kunde ha nån enstaka panelbräda kvar sen förut, men de låg då under dessa nya brädor jag hämtat, inne i mitt förrådstält… Efter mycket möda och lite stök fick jag fram dem. Nackdelen med dem var att det var riktig spånt, inte bara en “klack” som det är på de nyare. Det innebär att på vissa av dem var jag tvungen att tälja bort baksidan av spånten för att kunna få dem på plats, men det gick det också!

Profilen är inte exakt likadan men om man ser till att det livar i underkant så syns det inte så väl. När det här var klart så började det skymma. Det är ju så attans korta dagar nu för tiden!

På söndagen var vädret inte med mig alls. Absolut inget läge för att måla… 🙁 Fick ägna mig åt andra saker istället. Jag har länge känt att det inte är så trevligt att stå utomhus och diska nu när det är rått och kallt och disken torkar knappt. Tänkte att jag skulle ha haft ett litet bord… Då slog det mig att jag hade ett i förrådstältet! Det jag använde när jag renoverade fönster! Så det tog jag och skurade upp och bar in i badrummet. Det blir lite trångt några veckor/månader, men det får jag ta! Det är varmt och disken torkar! Jag ska köpa ett nytt skounderlägg till diskstället men annars så är det klart och fungerar bra!

Mellan skurarna ägnade jag mig åt att slutskörda potatisen. Totalt i den odlingsbädden på ca 35 stånd har det nog blivit 4-5 hinkar. Men jag tror aldrig jag har sett så stor potatis tidigare! 627 gram vägde den största, 517 gram den mindre och flera stycken på en bra bit över 300 gram, under samma stånd! Då jag inte äter potatis själv, delade jag ut den till grannarna så de blev glada! 🙂

Därefter ägnade jag mig åt att slutskörda tomater och chili. Jag bar in plantorna för nån vecka sen, hade en tanke på att kanske försöka att övervintra chiliplantorna, men temperaturskillnaden blev nog för stor. De mådde inte alls bra nu på slutet. Dessutom insåg jag att jag har nog chili så jag klarar mig några år! 😀

Spansk peppar:

Jamaican bell:

Tomaterna Ildi och en namnlös liten tomat:

De har inte varit så förtjusta i sommarens väder så det är inte många tomater som mognat utomhus, men sen de kom in har jag plockat en del.

Vädret stressar mig en del så jag ska se hur det ser ut på prognosen om jag kanske ska ta semester i slutet av veckan så jag kan måla färdigt åtminstone på de delar där jag behöver använda ställningen. Vore bra att få den delen klar och dessutom få upp fönsterfodren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *