Semester

18 okt

Ja torsdag och fredag denna vecka tog jag semester för att få lite bättre tid med mitt arbete, innan vintern skulle vara här. Det var tur att jag tagit semester, för barnbarnen behövde tillsyn också, så det blev två halva arbetsdagar för mig, men det räckte till.

Tidigare under veckan var snickaren/muraren hit och bilade upp i muren och förberedde för inmontering av vedspisen.

Det övre hålet var för att ta bort ramen till ett gammal spjäll. I det nedre ska sotlucka och stos monteras.

På torsdagen började jag måla andra omgången på den del där ställningen behövdes. På fredagen målade jag klart till mitt emellan ställningsplanen, ungefär.

Jag målade även det virke som skulle användas till foder på det övre fönstret.

På lördagen rev jag bort allt virke som skulle bytas ut, ersatte med nytt virke och på vissa delar även med ny isolering. Myrorna hade ju varit inne i väggen och “boat” så det sågspånet ville jag ta bort. Sen målade jag så allt på sidan var målat en gång. Jag kapade även till och satte upp fönsterfoder och även fönsterblecket på översidan. Jag hade ett “över” sen vi byggde skärmtaket, då vi tog ner ett då vi trodde att takåsarna skulle gå där.

Jag avslutade lördagen med att bygga en odlingslåda för plantering av vitlök och även för att kunna flytta på jordgubbsplantorna. Det blåste ordentligt kallt så det kändes att vintern närmade sig…

Jordgubbarna kanske står lite tätt, men nu fick det bli så här. Kylan gjorde att jag ville gå in. I morse när jag vaknade var det minusgrader och vitt på marken. Inget läge att måla alltså. Vi får se hur vädret artar sig framöver, om det blir nåt mer målande i höst eller om det får anstå till nästa sommar. Långsidan mot öster/vägen har jag bestämt mig för att vänta med till nästa sommar åtminstone. Det tar ganska mycket tid att byta enskilda panelbrädor och nu känner jag att det är insidan som behöver få min uppmärksamhet. Nu när det är rivet det som ska rivas i muren kan jag börja måla tak och sätta panel.

I dag söndag gör jag inte många knop… Vaknade med ont i halsen och är lite småmosig. Möjligen en släng av barnbarnssnuva som troligen inte förbättrades av att jag blev helt genomfrusen i går, men det går nog över. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *