Det händer i trädgården!

21 jun

Sommaren ramlar på trots att det emellanåt inte varit så somrigt väder, men jag har inte riktigt varit i fas… Har inte riktigt hunnit med allt som behöver göras i trädgården, men nu så har det hänt en del!
Först och främst så fick jag en mängd med massor levererade till min tomt. Den lilla vägsnutten som är Mohemsvägen skulle få lite bättre diken i sin västra ände, och även om dikena inte skulle bli så djupa, så blev det lite massor att köra bort. Jag erbjöd mig att ta hand om den då det var en svacka på min tomt efter grävningen av jordvärmen. Inte oväntat eller ovanligt, men nu var ju ett utmärkt tillfälle att åtgärda detta! Jag hade trott att det kanske skulle bli 2 eller 3 lastbilslass, men när de var klara så var det 9 (!) lass! Kändes lite övermäktigt att kunna ta tag i och få ut detta, så jag kontaktade en grävmaskinist som kom hit och fixade till det på en halvtimme! Fantastisk arbete, snabbt och snyggt! Nu får det nog ligga till sig tills nästa år innan det blir nån ny matjord på, då det fanns mycket grästorvor som behöver förmultna.

Före- och efterbilder:

I helgen som var blev det sen dags att ta itu med odlingsbäddarna. De rensades på ogräs, fylldes på med hästskit, bokashijord och naturgödsel på påse, krattades ihop/jämnades till och sen sådde och planterade jag. Mina två rekordpotatisar sen i fjol hade jag sparat i kylskåpet hela vintern och nu hade de legat på groddning ett antal veckor. Jag hade redan tagit en omgång sticklingar som satt i egna krukor och fler fanns att plocka på potatisarna nu, så totalt 34 sticklingar blev det, plus “moderpotatisarna”.

Jag sådde ringblommor, squash, morötter, solrosor och en andra omgång med sockerärtor. Planterade också ut kålrabbi, blomman för dagen och vaxböna. Vi får se vad det blir av dem.

Jag är också med i det rikstäckande projektet “En kvadratmeter lin” så det har jag sått. Den har grott lite ojämnt så jag får se om jag kan få tag i fler frön av spånadslin och komplettera med.

Sådd och skörd sköter var och en själv. Även ryckning och torkning, möjligen också rötning och torkning efter det, men sen blir det gemensamma aktiviteter av häckling, skäktning och spånad. Spännande! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *