Lite feeling…

14 jun

Fick lite feeling i går kväll. Dagen hade jag tillbringat i Husås, på Mellestgården, där de i helgen hade en permakulturkurs. Jag var inbjuden för att hålla ett föredrag om lera/lerbruk. Till det hade jag med mig burkar med min lera och sand och även två hinkar med färdigblandat bruk. En med hästskit, en med koskit, för att de skulle få prova på.

Framöver kvällen när jag varit hemma en stund så tänkte jag att det vore ju dumt om dessa hinkar bara skulle stå och inte användas, så jag tog in en av dem och började experimentera.
Dels la jag igen en skada i golvet bredvid spisen. Sen försökte jag också fylla i en av alla sprickor som uppstått vid torkningen. Slutligen började jag putsa muren i matrumsdelen.

Jag gjorde det som ett test för att se om det fungerar, så jag fyllde inte i alla sprickor/skador. Putsade inte heller hela muren utan tog ena sida och lite från den andra sidan, för att se om det skulle gå att få till ett bra hörn. Det gick okej, men sen var Loovis där och “hjälpte” mig där med hörnet, genom att stryka sig mot det. Det luktade väl gott av blöt lera och skit! 🙂

Om det ser ut att fungera bra ska jag putsa resten av muren och även lägga igen sprickor/skador, för att så småningom måla golvet i en annan färg. Satsar på att ta samma färg som i hallen för den är jag mycket förtjust i. OM det skulle fungera så känns det som en betydligt mindre operation än att skrapa bort några centimeter av golvet och putsa om allt, som var min tidigare tanke…

Lite bildbevis!

Loovis och Zigge inspekterade mitt arbete. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *