Semester är ett vackert ord. :-)

12 jul

Så har då min sommarsemester inletts. Ja, i skrivande stund har första veckan avverkats. Vädret har varit varierande. Tidvis ordentligt varmt, upp emot + 30 grader och vid andra stunder ordentligt med regn. Precis som en normal svensk sommar.

Jag har fortsatt mina aktiviteter utomhus, med att färdigställa panelen. Jag har också rensat ut en massa skräp från övervåningen inför kommande ombyggnation, men därifrån finns inga bilder än.

När jag började riva bort det murkna virket på hörnstolpen så insåg jag att det var väldigt mycket som var dåligt…Bara en tjärvedsdoftande kärna som blev kvar. Därför valde jag att staga upp det hela med hjälp av en domkraft. Tror inte det egentligen var nån fara…men det skulle bli så mycket svårare att rätta till det i efterhand. 🙂

Jag tömde facken runt om hörnstolpen och även de andra facken på framsidan. Där var det yttre på stolparna murket så pass att det inte fanns något att spika fast den nya panelen i…

Här är hörnstolpen “halvsulad” runt om och de fyra stolparna på framsidan har fått en regel fäst tätt intill, för att spika panelen i. Även en bit av syllen behövde bytas.

Isoleringen och vindduken på plats!

Panelen på plats. Även under fönstret.

Ovanför den nya dörren behövdes också panel då det tidigare satt ett fönster där.

Allt rödmålat en gång. Hann precis innan regnet tog i som värst! 😀

I går satte jag upp ett nytt partytält. Tyvärr fanns inte samma modell som jag haft de senaste åren. Mycket tveksam över kvaliteten på detta…men det funkar att måla foder/knutbrädor i åtminstone och förhoppningsvis så småningom även renovera fönster.

Har en ny “hjälpreda” också, egen produktion. Zigge, 9 veckor i går. Han var väldigt duktig på att hjälpa mig vid monteringen av partytältet… 😉

I dag ska jag börja kapa till och sätta upp fönsterfoder. Får se hur långt virket räcker. Måste köpa lite mera virke så jag kan göra knutbrädor också – sen så får utsidan anses som färdig för i år! Ja, sockelbrädan ska skrapas/avfärgas och målas – det kanske blir lite sånt också mellan varven.

Så. Ut i solen nu! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *