Ljuset i tunneln blir starkare…

25 sep

Ja, det syns verkligen nu att det närmare sig “färdigt läge”. Det är så roligt när man gör de saker som syns. Mycket av det jag har gjort syns ju inte längre, men är nödvändiga för den slutgiltiga funktionen.
Några bilder från de senaste helgerna.

Panelen i trapphuset på plats och målad.

Vid övergången mellan den övre och den nedre delen av panelen blev jag tvungen att hitta en speciallösning, då övre delen var tjockare/mera isolerad än den nedre. Den nedre gick inte att göra tjockare då trappan var där. Det skiljde 45 millimeter. Lösningen blev en “fläsklist” som egentligen är avsedd att använda utomhus, som midja på hus, kombinerat med en bröstningslist för att täcka skarven helt. Nöjd.

Elcentralen ska byggas in med ett öppningsbart, avtagbart skåp som målas in i samma färg som panelen.

Sockeln målad och på plats.

Vilken skillnad det gör för rummet!

Fodret runt fönstret uppe på platån på plats.

Övriga foder målade och väntar på montering. Får se om det kanske blir lite kvällsjobb denna vecka. Sen är det klart för elektrikern att komma! 🙂

Sista sidan på muren i sovrummet putsad och golvsockeln på plats även där.

Även de sista delarna av dörrfodret, även om det inte syns så bra på den mörka bilden.

Sockel även mot platån. Den kommer delvis kapas bort när trappan upp dit ska på plats, men jag tyckte det var bäst att sätta dit den nu ändå.

Jag har ju även tidigare berättat att jag själv är min egen största kritiker, som ser och vet allt som inte är “perfekt”. Försöker därför åt andra hållet också peppa mig själv med de delar jag faktiskt är riktigt nöjd med. Fläsklistens anslutning mot tak/badrumsvägg är en sån. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *