Några helger och några få vardagskvällar

4 sep

När lönearbetet har börjat igen blir det inte mycket gjort på kvällarna, speciellt inte de dagar jag jobbar i stan. Då är orken slut när resan är avklarad. Så det gäller att gno på när det blir helg istället! 🙂

Jag skulle ju tapetsera “TV-hörnan” för att få lite mera rumsuppdelning. Då spännpappen dragit åt sig fukt från den höga luftfuktigheten ute, så var den väldigt bucklig. Inte alls så slät som jag önskade… En luftavfuktare i rummet slätade till den på ett dygn, så jag bestämde att den fick stå igång tills målning och tapetsering var klar.

Så kom då dagen då jag skulle börja. Först våden var 3,25 cm lång, delvis snedtak upptill, anpassning mot elementhållare och hörnet på platån… Så jag kan säga att den våden var inte rolig att sätta när man var själv. Jag hade lodat upp lodlinjen och satt markeringar, så jag visste var jag skulle hålla mig. Men när den fuktiga tapeten mötte spännpappen, så sög pappen åt sig den fukten och började svälla igen… Tapeten skulle sättas kant-i-kant och jag följde instruktionerna. Satte tre våder första dagen och lät det torka. Det hade börjat glida isär i skarvarna redan när pappen var bucklig, men jag hoppades att det skulle gå ihop när det torkade. Som synes på bilden så gjorde det inte det…

Jag tog då beslutet att måla med grundfärgen där alla tapetskarvar skulle komma, eftersom grönfärgen på tapeten och grönfärgen på grundfärgen är identisk. Tänkte att även om det glider isär då, så syns det inte lika väl som detta skrikvita. Sen gick jag med en lite akvarellpensel och målade i grönt på alla ställen där det skulle vara grönt. Ska försöka “smutsa ner” lite vitfärg att måla med på det ljusa också, men redan att fylla i det gröna gjorde stor skillnad.

Här syns springan ännu tydligare.

Sen mätte jag ut var alla tapetvåder skulle mötas och målade grönt där.

Runt om i hela rummet.

Här kan man se att den vita randen inte är lika synlig när jag målat allt som skulle vara grönt med den gröna färgen.

I helgen blev då tapetseringen färdig!

Eller nästan…det saknas en 25 cm bred bit, 2 meter lång. Ska se om min “leverantör” har några restbitar…

Nu har jag även valt att lägga tapeten nån millimeter omlott i skarven, på bekostnad av en millimetersäker mönsterpassning.

Sovrummet är färdigmålat och alla golvsocklar på plats, utom den mot badrummet. Jag har en sida kvar att putsa på muren innan den får komma på plats.

Fönstersmygen målad och fodren på plats.

Även uppe på platån är smygen färdigmålad. Där saknas foder. Likaså foder och golvsocklar i den nedre delen. Måst få tag i den sista tapetbiten först.

Förra veckan fick jag även hem lite mera pärlspont i rätt dimension, så nu har jag fortsatt med den.

Trappväggen på gång.

Lite iakttagelser från trädgården också. Solrosorna blev rätt fina till slut, om än inte lika långa som för tre år sen. De var riktigt ämliga när jag satte ut dem, så ett under att det blev något överhuvudtaget!

Sådde squashen så sent och med den sommar som varit trodde jag inte det skulle hinna bli några frukter. Jag hade tydligen fel! 🙂
Fler på gång så om nattfrosten håller sig borta kan det nog bli fler.

Nu är det arbetsvecka igen, så det händer nog inte så mycket på kvällarna. Kanske ska blanda till lite lerbruk…eller spika lite pärlspont…eller kapa till golvsockel och foder och måla dem…
Arbete finns nog om tiden räcker till! 🙂

2 svar på ”Några helger och några få vardagskvällar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *