Lite mera på gång!

26 okt

I går hade jag rörmokaren hos mig igen, med en större grävmaskin med förare. Då hittade de skarven och kunde laga läckan. Skönt att ha det ordnat innan vintern!

Han började också på med arbetet på övervåningen. Dels dra fram rör till element, dels fixa avloppsledningarna i badrummet. Dessutom monterade han fördelningsskåpet, där vatten och värme ska fördelas ut till övervåningen.

Vi resonerade om montering av elementen. Jag har ju planerat att jag ska klä alla väggar med råspont och sen pappspänna, men det skulle ju inte hinna bli klart tills i dag… Efter lite funderande kom jag på att jag kunde sätta upp råspont så långt det behövdes och sen sätta dit mjölkpapp, sån kraftig vit papp som jag klätt trappen med. Sen kan jag gå mot den, kanske delvis över den, när jag kommer med den rätta pappen. Får se hur jag gör om den här mjölkpappen får vara vit bakom elementen eller om jag målar den också.
Lite bilder från gårdagen.

I badrummet har han skottat undan en del spån och börjat planera för hur han ska dra alla avloppsrör. Värmeslangarna är här anslutna till fördelarskåpet.

Fördelarskåpet är inplastat för att det inte ska bli så dammigt. Slangarna som går mot elementet i sovrummet syns också.

I sovrummet valde jag att bara sätta råspont en bit förbi fönstret på båda sidor. Det gör inget att det blir generalskarv på virket när det ska kläs med papp sen.

Uppe på platån satte jag råspont hela vägen. Här kommer elementrören att dras genom golvet ner till rummet där värmepumpen står, och anslutas där. Då slipper jag rör efter väggarna som gör det svårare att möblera.

Det blev lite kvällsjobb för att få till detta, men det var det värt!
I dag är rörmokaren på plats igen för att fortsätta där på övervåningen och montera elementen. Jag får se när jag kommer hem från jobbet hur mycket han har hunnit med i dag. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *