Arbetshelg

21 nov

Av olika anledningar så har det inte hänt så mycket på några veckor, men den här helgen har det rullat på igen. Sonen kom och hjälpte mig på söndagen så väggarna i sovrummet blev klara.

Speciellt gavelväggen behövde jag hjälp med – har lite svårt att nå ända upp, men sonen, som är 196 cm, behöver bara sträcka på armarna. 🙂

Under snedtaket nådde jag bra själv. Här ska det bli en liten kattvind sen.

Även andra sidan under snedtaket nådde jag själv. Här ser man också några av de säckar med spån som jag grävde upp ur golvet.

Jag har tömt ur två fack hjälpligt, eftersom jag ska få snickarhjälp på onsdag. När rörmokaren var här så upptäckte han att huset var lite snedare än jag hade räknat med, så golvåsarna behöver rätas upp.
Jag har frigjort två fack, sen får man “fylla efter” från de andra. Kände att jag inte mäktade med detta arbete själv så därför kommer två snickare på onsdag och fixar det.
Efter det kan jag lägga golvet. Golvbrädorna har jag fått hem och de är sååå fina!

I spånet kan man hitta lite av varje. I går hittade jag en kapsyl som nog är en raritet. Det syns inte så bra på bilden men i den yttre ringen står det Karl Åsander Ragunda. I mitten står det Läskedryck. Han producerade inte bara saft alltså, utan även läskedryck! 🙂

När rörmokaren var där gjorde han väl ett lite mera makabert fynd, en del av ett skelett! Möjligen axelled eller bäcken/höftled. Om det är nån som är bra på skelett och kan se från vilket djur detaljen kommer vore det intressant att veta!

Jag får nog göra ett litet “tittskåp” med allt jag hittar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *