Det går så sakteliga framåt…

22 aug

Ja, det blir lite, om inte varje dag så åtminstone varje helg…

Sen sist har detta hänt:

Väggen in mot kyrksalsvinden är färdigreglad. Dubbla regelpar med plats för isolering emellan. Både uppe på platån…

…och nere på vanlig golvnivå. Elslangarna är inbyggda också. Kommer att sätta duk först på baksidan in mot kyrksalsvinden och sen även på framsidan.

På “kattvinden” uppe på platån satte jag råspont så långt det gick. Sen får jag komplettera med duk längst upp. Går inte att komma åt att spika längre upp än så.

Sen var det väggar i sovrum/badrum som stod på tur. Utsidan på badrummet ska få råspont runt om. Den ena väggen sammanfaller då med sovrummet, så även resten av den väggen mot sovrummet får råspont.
Kapade hellånga råspontbrädor till denna vägg. Inte helt lätt att få dem på plats alla gånger. Lite vridna och böjda, men med lite “tjur” går det mesta! 😉

Den andra väggen mot sovrummet gick lätt som en plätt! Korta brädor, bara att lägga på plats. Ska bygga klart denna sida för sen så “möts” ju de två väggarna ovanför dörren.

I trapphuset sitter en liten bit av den här fina tapeten. Skulle så gärna vilja få tag i den! Den skulle göra sig mycket bra i sovrummet! 🙂

Nu väntar jag besked från killen som ska komma och spruta isolering, när han kan komma. Sen måste jag spika upp så mycket råspont som möjligt och flytta ut resten ur det blivande produktionsköket, för om knappt två veckor ska det vara lerkurs där!
Har fått besked av grannen att hon kan hjälpa mig med bärandet nästa helg, så det känns bra.
Sen måste all duk på plats och även en låda runt muren ovanför takåsarna, som jag ska bygga av plywood och fylla med lecakulor. Träfiberisolering får inte ligga direkt mot muren. Innan dess ska även ventilationsröret från den blivande badrumsfläkten komma på plats. Den ska också vara inne i “lådan”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *