Sensommaraktiviteter

29 aug

Det snurrar på. Med lönearbetet igång så är det bara kvällar och helger som gäller nu. Här en liten redovisning av vad som hänt sen sist.

I helgen har jag haft hjälp av grannarna att tömma lilla kyrksalen – ska ha lerkurs där till helgen. Den kortaste råsponten hamnade i vardagsrummet, in mot matrummet. Den längre fick vi ta ut och ta in fönstervägen upp till platån på övervåningen.

Jag har spikat råspont, tills spiken tog slut! Så nu är det nästan klart. Bara de små hålen i överkant på dörrsidan på badrummet är kvar. Ska köpa spik i dag. Den sektion som är öppen, där slangarna tittar ut, är öppen för rörmokarens arbete. Kommer att byggas igen när han är klar.

Sovrumsväggarna är klara. Både på “sängsidan”…

…och på “dörrsidan”.

Uppe på platån ligger resten av råsponten. Lyckades även få upp byggsågen dit, nu när jag har en trappa! 🙂

Lilla kyrksalen / blivande produktionsköket är nu nästan helt tomt, inför helgens lerkurs. Väggar ska både grov- och finputsas och golvet ska få en mellanputs.

Har också kommit överens med isoleringskillen om när han ska komma. Den 19 september kommer han och innan dess har jag en hel del jag behöver göra. Alla väggar ska kläs med duk – ångbroms. Den häftas fast med häftpistol, MEN…dessutom behöver jag sätta råspont i två riktningar, både vågrätt och lodrätt alltså, med cc 600, eftersom duken buktar ut så mycket när han blåser in isoleringen. Bra att ha så mycket råspont nära alltså. Jag måste även ta ett nytt hål i murstocken, ovanför takstolarna, dit jag kan dra ventilationen från badrummet. Plus att jag måste bygga en låda av plywood runt murstocken (och ventilationsröret…) som jag ska fylla med lecakulor.
Liiite stressad…men det ska nog gå bra. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *