Småplock

15 sep

I alla projekt så är det mycket man gör som egentligen inte syns så mycket, men som man måste göra ändå. Söndagen blev en dag för såna göromål. På fredagen var plåtslagaren hit och godkände placeringen av fönsterfodren. Jag hade bara satt fast dem lite provisoriskt ifall de skulle behöva justeras i höjdled, men det behövdes inte! De kunde sättas fast ordentligt. Innan jag skulle sätta fast dem, skulle allt kapat ändträ också målas. Jag målade ju brädorna i full längd innan jag kapade till fodren. Till min hjälp vid målningen hade jag en bred spackelspade och en liten pensel. Spackelspaden stack jag in bakom fodret precis där jag skulle måla, för att minska risken för att få svart färg på den röda väggen. När allt ändträ var målat spikade jag fast fodren och sen målade på spikar och de övriga ställen där det behövdes.

En annan sån liten detalj var att sätta fast ventilationsgaller. Det fanns en ventil i köket, som både tidigare varit och kommer att vara inne i skafferiet. Kallskafferi är det bästa! 🙂 Sen var det en ventil i kyrksalen, som tidigare hade ett vitt plastgaller. Där stack även en bit av röret ut som jag var tvungen att kapa bort först. Det fungerade bra med en avbitare.

Köksfönster med målade ändar på fodren och skafferiventil.

Ventilen i kyrksalen och målade ändar på fodren.

Tanken var ju att vi skulle ägna oss åt gräsmattan i dag men min kompis fick förhinder så då fick jag försöka hitta på något annat att fördriva tiden med. Jag kom på att jag faktiskt inte behöver vänta med att måla gavelväggen tills jag hade ställningen på plats – den skulle vara uthyrd några veckor. Jag kunde måla så långt jag nådde från trappstegen och så långt jag rivit i sidled. Då skulle det ju vara lite mindre kvar att måla när ställningen var på plats! 🙂

Dessutom skulle plåtslagaren konstruera en specialplåt att sätta vid vattenutkastaren, så då behövde det vara målat innan den plåten kommer på plats.

Med stegen skulle jag kunna nå en bit till – får se om det blir nästa helg om vädret tillåter!

När jag var färdig med allt pyssel bestämde jag mig för att lägga lera i blöt. Om jag inte kan använda den stora blandaren nästa helg, om ägaren fortfarande behöver ha den, då kan jag blanda till en liten sats i min vanliga blandare, så pass att jag kan göra färdigt där pumpen ska stå. Känns angeläget att få den på plats så golvvärmen kan kopplas in.

Jag plockade in alla mina krukväxter också, som stått ute i partytältet. Det kändes som att nätterna nu började bli lite väl kalla… Har en djungel i kyrksalen nu! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *