Inne och ute.

8 aug

Jag försöker lägga in nån “semesterdag” mellan varven och onsdagen blev en sån, men torsdagen, då var jag tillbaka i selen! Jag hade fått klart för mig att det inte var nån god idé att lägga lerputs direkt på panel. Den rör sig för mycket så det fanns risk att det skulle spricka. Däremot fungerade det utmärkt att lerputsa på tretex. Då jag hade gott om tretex ute, under masoniten, som inte skulle vara kvar, såg jag det som ett utmärkt tillfälle för lite “re-cycling”. 🙂 Sagt och gjort! Det jag rev ner på gaveln mot grannen sparade jag för att sätta upp inne! En del rev jag ner tidigare under veckan. Lite svårt att nå allt då det var en hög gavel och min stege inte var så lång. Jag nådde inte alls ovanför fönstret på andra våningen. Längst till höger på nedre våningen satt dessutom luftvärmepumpen, så där gick det inte att riva. Nåja, tillräckligt mycket skulle jag nog få tag i i alla fall! Jag började med de bitar jag plockade ner tidigare i veckan. Lite pusslande och sågande för att få det att passa. Till slut insåg jag att det inte skulle räcka, så jag gjorde ett försök till på gaveln och fick lös några stora bitar till! Nu skulle det nog räcka! Jag hade bestämt mig för att väggen in mot kyrksalen inte skulle putsas, där skulle sättas panel istället. Det var den vägg där tvättställ skulle fästas och eventuellt även något/några skåp samt spegel, så det kändes som ett bra val! Då tretexen skulle putsas så var det ju inte supernoga med passformen – det skulle ju dit lerputs som fyller ut eventuella håligheter.

Skarvat och några småbitar som saknas.

Befintlig panel var skarvad så ny panel kommer att sättas utanpå, troligen stående pärlspont.

Plasten i taket täcker för det tidigare hålet upp till vinden. Det kommer att byggas igen när jag sätter upp ny panel i taket.

Inte helt klar på sista väggen men nästan. Skivan som står där använder jag som underlag till trappstegen när jag ska nå lite högre. Golvet är ju inte helt torrt, men “gåtorrt”. Tror däremot att stegens fötter skulle sjunka ner lite väl mycket.

Alldeles för kort stege för denna höga gavel. Får nog hyra en ställning för de sista bitarna och passa på att måla den delen samtidigt.

Den snyggt ommurade/putsade skorstenen syns samt även det snygga plåtslageriarbetet där ovanpå! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *