Fortsatt utomhusarbete

6 aug

Tisdagens väder var snarlikt måndagens. Började lite grått men blev varmare och soligare framöver dagen. Planen var att nästa parti med panel skulle bytas, den som satt på väggen till kyrksalen, precis i hörnet mellan de två huskropparna, där vattnet från taket uppenbarligen hade farit fram hårt med väggen vid ett flertal tillfällen. Den gamla panelen var utbytt och nya bräder var uppsatta. Dock inte samma som panelen och helt omålade, så de sattes nog dit när tretex, masonite och ribb sattes på. Dessutom hade men bytt ut sågspånet mot mineralull och satt en plast utanpå, utan luftning mot panelen… Vattnet från taket fortsatte att störa…och förstöra… och med en vattensugande tretex längst in så var skadan ett faktum! Började med att plocka bort all omålad panel.

Rivningen påbörjad. Hittills bara med händerna…

Alla bräder och spikar borta.

Plast och mineralull bortplockade. Även här hade jag turen att den sågspån som fanns kvar i väggarna var så hårt packad att den “hängde kvar”.

Ny träfiberisolering på plats. Hunton.

Vindpappen också på plats.

Och slutligen även panelen. Det stämmer inte på millimetern med den gamla panelen, men sånt får man ta. En hyvling från 1939 och en från 2019 kanske inte blir exakt likadan! 🙂 Tror inte det kommer att märkas så väl när det är målat.

Nu har jag två ställen till där små bitar ska bytas, sen är panelen färdig att målas!

2 svar på ”Fortsatt utomhusarbete

  1. Vad du jobbar på bra, heja! Det här blir ju ett pedagogiskt material till föredrag om varför man ska se över taket och avvattningen varje år och varför fukt ska vandra, inte “stängas”. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *