Ute och inne

10 aug

Fredagen inleddes med att fortsätta kapa till/anpassa tretexskivorna till insidan badrumsväggarna. Den tretex jag tänkte mig att återanvända räckte till, så jag behövde inte köpa nån ny, bra! Det hade inneburit lån/hyra av släpvagn för att få hem den och ett moment som skulle ta extra tid. När jag var klar med tretexen lekte jag med tanken på att blanda till en sats med väggputs för att även putsa badrumsväggarna när jag ändå var på gång. Det som fick mig att tveka var att jag redan hade skurat ur blandaren så ordentligt…och att jag, när jag satte mig en stund, kände att jag var ganska trött… Leran är ju ett tungt hantverk så kanske det skulle vara bättre att göra något annat?… Att bara sitta stilla är inte riktigt min påse! 😀

Som vanligt så var det så för mig när något ska göras att det består av en flerstegsraket. Jag vill göra A, men då måste jag först göra B, och för att kunna göra B måste jag göra C… Sen så hakar det upp sig på något som jag inte klarar av att göra på egen hand. I det här fallet var detta “något” att flytta på stora partytältet. Vi behöver vara 8 personer för att kunna flytta det utan att plocka ner det och riktigt så många personligheter har jag nog inte! 😛 Där partytältet står nu ska det grävas när jordvärmen ska läggas ner. Därför ska det flyttas närmare infarten, där det inte ska grävas alls. När tältet är flyttat kan jag lägga in det som är kvar av isoleringen i partytältet, isoleringen som nu ligger på altangolvet under en presenning. När isoleringen är flyttad kan jag byta ut de sista bitarna panelbräder som är trasiga/fel och SEN kan jag måla! Men…sen slog det mig plötsligt…att det finns inget som säger att jag måste måla alla väggar samtidigt! Jag kan faktiskt måla en vägg i taget! Så då fann jag ett lämpligt arbete att ägna mig åt på fredag eftermiddag/kväll!

Först behövde hela väggen borstas ordentligt med en piassavakvast, för att få bort gammal slamfärg (falu röd), spindelnät och rester av tretexskivorna.

Här var hela väggen borstad. Jag grunnade över om jag skulle göra nån specialbehandling på de nya panelbrädorna, då jag anade att det skulle bli en nyansskillnad. Funderade över att blanda in lite falu svart i lite falu röd och “grundmåla” med, men jag la de planerna på hyllan.

Jag började med att måla sockelbrädan med falu svart. Sen målade jag så långt upp som jag nådde utan att använda stege. Sen kom regnet…

Som synes blev det en tydlig nyansskillnad på den nya och den gamla panelen. Den gamla panelen är så solbränd och törstig att jag kommer nog att behöva måla den åtminstone två gånger.

Lördagen inleddes med andra aktiviteter men framöver eftermiddagen återupptog jag målandet, från trappstege och stege. Jag hade trott att jag skulle behöva använda ställning men det gick förvånansvärt bra att måla från stegen.

Under fönstret längst till vänster har jag målat den gamla panelen två gånger och här kan man ana att det nog kommer att fungera att måla fler gånger för att få färgen att bli någorlunda jämn. Så en omgång till med färg, sen behöver jag införskaffa fönsterfoder och knutbräder så jag kan förmåla dem innan de kapas till och sätts upp. Ett galler till ventilen ska också inhandlas.

Känns som att det kommer att bli riktigt bra! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *