Utomhusarbete

5 aug

Måndagen inleddes med fuktig luft och dimma långt ner mot marken. Riktigt höstväder. Planen var att det var den murkna panelen på långsidan som skulle bytas ut, men för att göra det behövde jag göra en liten inköpsresa för diverse tillbehör. Så småningom drog jag i gång! Det var alltså 7 panelbräder som skulle lossas och ersättas. Väggarna är fyllda med sågspån men min förhoppning var att även ytterväggarna skulle vara lika väl komprimerade som innerväggarna och därmed fanns en möjlighet att sågspånet skulle sitta kvar i sitt fack även sen jag plockat bort de murkna bräderna. Fördelen med det murkna var att det var mycket lätt att med en kniv karva bort lite material runt spikarna och komma åt dem med en hammare. Allt för att ta det så varsamt som möjligt. Redan på söndagen hade jag förberett genom att lägga masoniter på singlet och skära till en bit vindpapp som jag skulle täcka med. Alla spikar borttagna:

Sen tog jag det bit för bit, med början nerifrån:

Jag hade tur! Sågspånet var även här ordentligt komprimerat så det mesta satt kvar! 🙂

Pappen fäst på den nedre delen och den övre delen frilagd. Här kan man se att en liten, liten del har sjunkit under fönstret i vänstra kanten av bilden. För att inte riskera att allt kom rasande, lät jag det vara så, istället för att försöka peta dit något…

Pappen fastsatt på hela delen.

Pappen renskuren så panelen skulle gå lätt att sätta dit.

Panelen på plats! Över förväntan gick det! 🙂 Masoniten fyllde sin uppgift som synes. Sen var det enkelt att plocka upp de bitarna och tömma skräpet i en sopsäck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *