Tekniken igång!

24 jul

Onsdagens väder visade sig från sin bästa sida! Soligt och varmt, härligt! Efter frukost körde jag igång med den första satsen, det blev 17 hinkar. Lade ut dem i vardagsrummet på båda sidor. Dels in mot muren/badrummet:

Dels ut mot ytterväggen:

Sen var det dags för lunch och vila! Efter lunch kom Karin och Arne för att installera mina elektriska sensorer. Dosan på väggen i vardagsrummet ser ut så här:

Den sänder informationen om temperatur och fuktighet till en liten dator, en Raspberry, som ligger bredvid modemet där fibern kommer in. De data som samlas upp kan jag sen läsa av dels i realtid men även senaste dygnet, senaste månaden och senaste året! Spännande! 😀 I badrummet som ju blev färdiggjutet golv i lördags var det nu 99 % luftfuktighet, i de andra rummen ca 65-68 % luftfuktighet. Även temperaturen registreras. När jag lagt klart golvet över sensorn i Lilla kyrksalen steg luftfuktigheten nästan direkt till 98 %. Ja, luftfuktigheten är ju inte rätt ord. Det är ju fukten i leran som mäts. Ska bli spännande att se kurvan vartefter leran torkar! 🙂

19 hinkar till blev det efter lunch med god hjälp av Karin. Nu får det vara bra för i dag, 36 hinkar är tillräckligt för kroppen, även om det ryms mycket mera än så i huset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *