Tomma ytor minskar och diagram på fukt och värme.

26 jul

Torsdagen kom även den med en underbar värme och strålande solsken. Satte igång blandandet direkt efter frukost så innan lunch hade jag lagt ut 18 hinkar i trapphuset. Sen var det utrymmet klart med grovputs!

Sen tog jag en paus och gick och hämtade posten. Där var gratistidningen “Jämtlands tidning” som innehöll ett reportage om mig. Skräckblandad förtjusning att se ett reportage om sig själv, men Karin hade skrivit en bra text och bilderna var väl helt okej.

Tog lite längre paus och gick och tittade på grannarnas möda att bygga en trappa ner till en kommande badstrand, men sen blandade jag en omgång till med 18 hinkar. De la jag i lilla kyrksalen, så nu är gångstigen igenom ett minne blott! Kan konstatera att det kommer att krävas mera än de beräknade 188 hinkarna för första lagret, för just nu är det 190 hinkar utlagda och det saknas nog minst 20 hinkar.

Tänkt att ni skulle få se de olika diagrammen som visas av sensorerna också. Badrummet var ju färdiggjutet innan sensorerna kopplades in, så där ligger fukthalten hela tiden på 99 %, men temperaturen varierar.

I vardagsrummet är inte sensorn ingjuten än, men eftersom jag lagt så mycket lera i hela lägenheten, så har ju fukthalten stigit även där. Samtidigt så kan man se hur fukthalten där sjunker när temperaturen ökar.

I lilla kyrksalen hann jag få med ökningen när leran lades på. Det ser man av det tvära hacket i fuktighetskurvan! 🙂

Nu blir det spännande att följa vartefter leran torkar och sen nästa steg, när golvvärmen sätts igång.

2 svar på ”Tomma ytor minskar och diagram på fukt och värme.

  1. Intressant att temperaturen steg ett par grader kl 12 i produktionsköket, är det ett söderfönster som visar sig? Har du motsvarande topp följande dagar? I så fall bör man kunna bilda sig en uppfattning även om lerans passiva värmeegenskaper.

    • Ja jag relaterar det till solinstrålning och vackert väder utomhus. Nu har jag kört igång värmepumpen på fläkt och värme. Möjligen skulle en avfuktare vara en god idé…
      Märks att luftfuktigheten är hög i hela lght då även vardagsrummets sensor registrerar högre fukthalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *