Framåt det går, sakta men säkert!

23 jul

Söndagen blev en bra dag, arbetsmässigt. 30 hinkar fick jag in, alla i kök/matrum.

Måndagen blev en dag med lite annat praktiskt att uträtta. Började med att kontakta ägaren av blandaren för att höra när han ville ha tillbaka den. Jag ville vara säker på att hinna rengöra den ordentligt innan. Han skulle inte ha den något denna vecka och han skulle höra av sig i god tid innan han behövde den, Bra! 🙂

Det regnade ordentliga skurar till och från hela dagen. Då jag har lite dåligt med torkutrymme kändes det inte så lockande att gå ut och få blöta kläder. Framöver kvällen klarnade det upp och blev fint så då var jag ut och körde en sats med 18 hinkar. Helgens inköp av hinkar var verkligen ett lyckokast! Så skönt att kunna tömma blandaren i ett svep istället för bara några hinkar åt gången.

Tisdagen kom, de hade lovat fint väder. Jag är ju lite smått galen för jag älskar tungt kroppsarbete i stekande sol – då mår jag som bäst! 😀 Efter frukost körde jag igång med att lasta skottkärror, klippa och blötlägga halm och så småningom fylla blandaren med det som ska till. När jag höll på att blanda så kom min gamla morbror (89 år) gåendes med sin krycka. Han är en före detta snickare, som hjälpte mig mycket med mitt förra hus, så han var nyfiken på hur det gick för mig. Han satte sig på altanen och väntade för att sen kunna följa med mig in och titta. När jag höll på att fylla upp hinkarna kom hans son, min kusin, också. Hips vips så tog han och bar in alla 18 hinkarna! Oj vad skönt att bara kunna gå in och hälla ut dem där de skulle vara! 🙂 Innan jag började med det tog jag med morbror in så han fick se hur det såg ut nu.

14 av de hinkarna valde jag att lägga ut i kök/matrum:

De kvarvarande 4 valde jag att lägga i vardagsrummet, i hörnet vid ytterväggen. Sen var det dags för lunch och efter det firandet av en 4-åring som jag följt sen hon var liten pyttis. Hem och blanda en ny sats och bära in den. Jag fortsatte i vardagsrummet:

De sista 3 hinkarna fick landa i Lilla kyrksalen, så jag band ihop dem med det tidigare lagda:

 

I går fick jag veta att grovputsen inte behöver torka helt innan man lägger på nästa skikt. Den behöver bara torka så mycket att det går att gå på den. Naturligtvis var jag tvungen att “provgå” det först lagda:

Det syns ju att jag gått där, men det höll att gå på utan att jag sjönk ner. Väntar nog ändå med detta rum eftersom jag inte lagt igen gången i mitten, men det kan ju bli aktuellt i badrummet när jag nått dit. då kan jag hinna putsa väggarna där och även göra klart golvet, innan rörmokaren ska komma och fixa det sista. Har inte bestämt mig än hur jag gör med väggar i kök/matrum, om jag ska putsa dem eller om det blir nån annan form av ytskikt. Tanken var tidigare att putsa, men jag måste nog ta lite hänsyn till min kropp också… Det är många kilon den belastas av varje dag nu och den ska ju gärna hålla resten av mitt liv också… Puts på väggarna innebär en hel del arbete ovanför huvudet och det är inte min bästa gren. Nåja, jag har lite tid att fundera! Golvet ska ju bli klart först! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *