Med hjälp och utan.

21 jul

Torsdagen fick en lite seg start då jag varit ute och förlustat mig på onsdag kväll (läs: dansat! 🙂 ) men så småningom kom jag igång. Jag fortsatte arbetet i lilla kyrksalen så innan dagen var slut kunde jag ändå känna att det hänt något.

Denna sida, mot stora kyrksalen, där jag började 5 dagar tidigare.

Andra sidan, där värmepumpen ska stå.

Jag har lämnat en gång i mitten bort till dörren då jag inte monterat nån låskolv än så dörren kan bara låsas och låsas upp från insidan. Gången kan göras lite smalare. I detta nu är det 168 hinkar använda i detta rum. Kommer att bli fler än de beräknade 188 alltså. Har nog gjort lite tjockare och mindre ytor än de första referensytorna.

Sen tog jag tag i badrummet. Då jag visste att det skulle komma några volontärer på lördagen, ville jag lägga ut så pass mycket lera i badrummet att de flesta sensorer som skulle vara i golvet var på plats.

Måste säga att det var nog psykologiskt helt rätt att börja i det största rummet. Detta är 12 hinkar (!) i badrummet och det känns nästan som det är klart! 😀

Fredagen blev en vilodag med inköpsresa. Behövde köpa mera halm bland annat. Passade på att umgås med barnbarnen också, viktiga saker som inte får glömmas! <3

På lördagen skulle det komma tre volontärer, det såg jag fram emot. Det visade sig att vi blev en stark och effektiv styrka på 4 kvinns, som fick otroligt mycket gjort innan dagen var slut! Härligt! Karin hade köpt med sig fler hinkar så vi hade tillräckligt för att tömma blandaren direkt, ca 18 hinkar per sats. Då kunde vi effektivisera blandning/tömning/golvläggning. Jag hade förberett första satsen innan de kom så jag kunde visa och förklara gången för det hela. Sen körde vi igång blandaren och gjorde första satsen, fyllde upp hinkar och de bar fram dem till huset. En av tankarna med det hela, från Karins sida, var att jag inte skulle bära så mycket. Det blir mycket vikt för min kropp varje dag ändå… När satsen var klar klev jag in i huset och började tömma hinkarna och bereda golvet i badrummet. Under tiden var det två av dem som gjorde förberedelserna för nästa sats. Så höll vi på hela dagen med avbrott för lunch och lite vattenpauser. Badrummet blev klart, 37 hinkar totalt!

Grovputs alltså, mellanputs/slutputs ska till och då ordnas fallet mot golvbrunnen samt även putsen upp mot nederkant av väggarna, typ som våtrumsmatta.

Därefter fortsatte jag med kök/matrum. Även där med tanken att få ut de sensorer som skulle ligga i golvet. Det förenklar putsande senare, då är det bara att köra på utan att tänka så mycket.

Direkt till höger ska kyl/frys stå, längst in i hörnet ett hörnskafferi, ingen golvvärme där, och till vänster om det diskbänk med diskmaskin under.

Platsen för den kommande vedspisen. Därav inga värmeslingor därunder.

Fick hästskiten hemlevererad också, vilken lyx! 😀 Tack för det!

När arbetet avslutades vid 17-tiden konstaterade jag att det hade gått över förväntan. Sååå tacksam för den hjälp jag fått! Tusen tack, tjejer! 76 hinkar producerades/bars in, ca 1,7 ton. Bruk finns kvar i blandaren (hade en tid att passa) och alla kärror är fyllda/förberedda för nästa omgång. Bara söndagsmorgonen övergår i lite mera förmiddag ska jag köra igång arbetet igen.

2 svar på ”Med hjälp och utan.

  1. Kul att få vara med att se, att lära, att jobba fysiskt utan att städa (😊) och att umgås en sommardag då vädret var perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *