Lite i taget…

4 nov

Jo, det går framåt, även om det är lite i taget.

Jag ville att badrumsgolvets mellanputs skulle torka helt innan jag gjorde sista finputsen, därför blev det inget sånt helgen som var. Däremot fyllde jag ut några svackor i mellanputsen, som var svåra att se när golvet var nygjort. Mellanputsen var nu tillräckligt torr att gå på, men inte tillräckligt torr för mellanputs, var min analys…

På fredag hade jag snickare här som satte in badrumsdörren. Jag ville ju ha den monterad, speciellt karmen, för att kunna putsa finputsen upp mot kanten vid tröskeln, för att få det hyfsat vattentätt. Dörren är den som var badrumsdörr i förra badrummet och före det en av två dörrar som utgjorde ytterdörr. Det var alltså två enkeldörrar som ytterdörr innan jag bytte för tre år sen.

Jag är väldigt förtjust i det präglade glaset på dörren – tycker det är så vackert! Dessutom är det praktiskt att ha en glasruta i dörren när det inte finns nåt fönster i rummet. Det kommer in lite ljus och man ser om lyset skiner därinne = upptaget! 🙂

Snickaren hade även med sig den renoverade fönsterkarmen som så småningom ska monteras i det andra fönsterhålet på övervåningen, när den delen ska isoleras och inredas.

På fredag syntes också det första tecknet på att golvet inne i produktionsköket börjar torka! En liten “dipp” på fuktighetskurvan!

Inte stor, men den fanns där! Dessutom skulle ingen ny puts läggas på där så det skulle bli intressant att följa det över tid och se hur lång tid det skulle ta innan skillnaden blir markant.

På lördagen var det ännu lite tydligare! 🙂

På lördagen påbörjade jag operation nytt tak i hallen. Det var egentligen rätt fin panel där, men eftersom det tidigare verkar ha varit flera små rum, så fanns det lagningar och skarvar som inte var så fina. Jag satte upp en snarlik panel, likadan som inne i badrummet. Hade varken panel eller skruv så det täckte hela taket, men det är en början åtminstone.

Vad jag ska ha på väggarna har jag inte riktigt bestämt… Kanske det blir den smala pärlsponten även där?… Tål att tänkas på! Väggen mot badrummet ska först få en råspont men innan jag kan montera den ska elektrikern sätta upp en dosa dit han drar ström, som sen kan försörja större delarna av huset. Under denna vecka ska det nog ske så kommande helg kan väggen förslutas.

Vad gäller statistiken så är den i dag måndag ännu tydligare, fuktkurvan. 🙂

Ser man på tendensen över månad så är det mycket tydligt!

Till helgen blir det nu förhoppningsvis finputs. Har haft lite funderingar över hur jag ska göra för att få det jämnt men fick lite tips av snickaren i fredags som jag ska fundera över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *