Helg igen

10 nov

När lönearbetet pågår för fullt under veckorna så är det helgerna som återstår till arbetet på huset, bara att gilla läget! Men vissa saker är det ju andra som ska utföra, så då händer det ändå en del under veckorna. Den senaste veckan har kyltekniker varit här och “flyttat” gasen i luft/luftvärmepumpen i lägenheten till utomhusdelen. Jag ska sälja den och för att slippa kosta på påfyllning igen, fungerar det att göra på det sättet. Sen ska elektrikern komma hit och montera ner den, montera upp den hos köparen och sen återkommer kylteknikern dit och kör igång den.

Min plan för helgen var att jag skulle finputsa golvet i badrummet men när jag började mäta upp ytan insåg jag att det var bättre att lägga på ett avjämningslager först, med riktigt fall mot golvbrunnen. Finputsen ska ha lite lösare konsistens så det kan bli svårt att få till fall med den. Den koskit jag hämtade för två veckor sen hade stått ute i partytältet så den var helt genomfrusen. Trots att jag tog in baljan några timmar i förväg. Jag tog med mig två hinkar och åkte och hämtade mera. Sen körde jag igång blandadet. Trodde att det skulle räcka med en sats med fyra hinkar men det krävdes åtta hinkar innan det var klart. Lokalfall vid golvbrunnen och aningen fall ut från alla väggar, sen så gott som platt på resten av golvet. Lite mera fall mot golvbrunnen än helt platt. Det behöver nog torka till nästa helg nu innan jag lägger på finputsen med olja i, även om det redan efter ett knappt dygn syns att det börjat torka.

Temperaturkurvan som hör till sensorn för badrummet gav utslag direkt, trots att det var en relativt fast puts jag la på. Alltså inget “vattnigt” som rann ner i golvet.

På tendensen över senaste månaden kan man ändå se att värmen ökar över tid. Fukten ligger kvar på 99 % än.

Söndagens kurva visar det ännu tydligare, både hur temperaturen sjunkit sen lördagen och att den ändå stigit över tid.

I produktionsköket fortsätter fukthalten att sjunka så sakteliga.

Här syns också hur man genom att klicka på kurvan kan få fram för en exakt tidpunkt hur det såg ut med fukt och temperatur. Som lägst har det varit nere på 91 % fuktighet. Spännande att se hur lång tid det tar innan det är helt torrt! Ytan har ju upplevts som torr länge och värmen känner man genom leran nu, om man går barfota. Temperaturen inne i lägenheten varierar mellan 15 och 18 grader, delvis beroende på hur varmt/kallt det är ute. Vill inte köra på för hög värme i golven nu, då jag vill att golvet i badrummet ska torka utan att spricka.

Om jag kan finputsa där till helgen, sen behandla med olja 2-3 gånger till…så kanske jag kan börja måla i början av december… Förhoppningsvis har jag all badrumsinredning på plats innan jul, så “julduschen” kan ske i mitt eget hus! Det skulle vara skönt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *