Lilla kyrksalen del 1

30 jun

När jag köpte huset fanns det i ena änden ett sovrum och vägg i vägg med det ett förråd. Det var gamla “Lilla kyrksalen”. På övervåningen/vinden kunde man av konstruktionen där ana att takhöjden var något högre än i resten av lägenheten.

Jag tänkte öppna upp och gör att stort rum av det igen så jag började med att riva ner takskivorna. Plastbelagd spånskiva av modernare snitt.

De hade nog använt förrådet som ett lite “beredningsutrymme” för där fanns köksbänk och även väggskåp. Plattorna i taket gick lätt att ta ner. Gullfiber som isolering ovanför dem.

Även i sovrummet plockades takskivorna ner.

Det gick lätt som en plätt att plocka ner taket. Väggen rakt fram var en hel garderobsvägg när jag köpte huset. Bakom garderobsväggen kunde man se det fönster de byggde igen vid renoveringen. Tack och lov hade de lämnat karmen hel i väggen! Den ska jag använda på övervåningen! 🙂

Mycket Gullfiber var det… Den ville jag inte använda, satte ut den till skänkes på Facebook och på en halvtimme var de borta! win-win!

Även spånskivorna på väggen plockades bort. Nu kunde man ana hur rummet skulle komma att se ut.

Den stora överraskningen fanns på ovansidan det sänkta taket. Där hade de lämnat armaturerna kvar när de sänkte! Bara plockat bort kupor och glödlampor! 😀

Sen skulle även reglar rivas och elledningarna. Hade hit elfirman, TC-kraft AB, som kopplade bort allt från mätarskåpet, så jag kunde riva all el i hela lägenheten. Mycket gamla blyledningar..

Till slut var alla reglar borta och även spånskivan på golvet. Tyvärr var det fernissade trägolvet mögelskadat så inget att använda… 🙁

Här ses mögelskadan i golvet bättre. Dörren till höger är en av två ingångar till stora kyrksalen.

Golvet utrivet och gullfibern(!) som låg under golvet packad i säckar. den är nog förklaringen till mögelskadan… Fukt har runnit ner i golvet i förrådsdelen. Plastmatta ovanpå och Gullfiber under gjorde att fukten inte kunde torka ut…  Inget mögel någon annanstans i alla fall, skönt!

Här ser man taket också, riktigt fint! Troligen limfärgsmålat. Högt i tak. Kommer att bli nästan 3,5 meters takhöjd när det är klart. Ska användas som sovrum innan övervåningen är klar, sen ska det bli produktionskök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *