Badrummet del 1

30 jun

Ett litet men funktionellt badrum fanns i huset när jag köpte det. Dusch, toalett, tvättställ, varmvattenberedare och plats för tvättmaskin. Jag hade värmen på i badrum och kök under vintern då vattnet inte var avstängt. Visste ju inte riktigt när jag skulle “flytta in”. Så här med facit i hand så var det nog inte så bra idé… Den 23 december skulle jag dit och titta till/vattna blommor. Brukade vara dit en gång i veckan ungefär. Det var mycket snö så jag valde att gå in via kyrksalen, kortast bit att pulsa i djupsnö där. När jag öppnade dörren mellan kyrksalen och lägenheten hörde jag hur det sprutade vatten! Helv___ e blev den första tanken! Slet upp dörren till köket – inget där! Slet upp dörren till badrummet – och blev blöt! Duschblandaren hade spruckit på baksidan och sprutade upp i taket. Från taket studsade det mot dörren och den vägen hade det runnit ut i hallen, där det inte var värme på, så där var det is på golvet… Troligen hade elementet i badrummet slutat fungera. Det var tredje vintern jag hade på detta sätt och inga problem tidigare..

Det blev lite panik innan jag fick tag i någon som kunde komma och hjälpa mig – hade inga verktyg till hands. Jag skottade fram avstängaren och min hjälp kom och stängde av. Anmälde till försäkringsbolaget när det blev vardag och så småningom kom de dit från ett företag som utför fuktmätningar och mätte fukten i golv och väggar. Torkar skulle sättas in bara jag rivit upp allt. Det tänkte jag inte göra när det var vinter och kallt utan jag började i april.

Badrummet ligger mitt i huset. Klätt med masonite utvändigt.

Under masoniten var det spontad panel. Badrumsdörren satte jag dit när vi bytte ytterdörr. Det var två dörrar, ytter och inner, tidigare. Tycker om utseendet och då badrummet saknar fönster var det en bra kompromiss med glasad dörr. 🙂

Under panelen var det stående plankvägg. Rejäla plankor! 6-7 cm tjocka!

Den bredaste plankan längst in mot väggen var 32,5 cm bred. Vi pratar 13 tum här…

När snickaren var här och satte upp balken i köket, ägnade jag mig åt att riva i badrummet. I detta stadium är toaletten fortfarande brukbar, om man spolar med hink. Kan säga att jag var rätt nöjd över att snickaren måste åka och hämta lite mera material, när jag var grymt kissnödig! 😀

Under badrumsmattan hade de gjutit en platta på sand på den gamla plattan. Lite ordentligt kroppsarbete där med släggan så var plattan ett minne blott!

Här ses öppningen in mot vardagsrummet och hallgarderoben i bakgrunden. Det grunda skåpet till vänster innehåller en sinnrik, utfällbar stege för att ta sig upp på vinden. Mycket elegant konstruktion!

Här är även hallgarderoben bortriven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *