Kök/matrum del 1

30 jun

Från början var det ett kök med matrum/kammare bredvid. Köksskåp/diskbänk satt på väggen mot matrummet. Jag ville ha en mera öppen planlösning så jag valde att riva väggen där emellan. Köksskåpen som är av en gammal, rejäl sort kommer jag att återanvända.

Här har jag börjat plocka bort dörrfoder. Dörrar och karmar ska också plockas bort då golvet ska höjas.

I matrummet kunde jag riva baksidan på väggen mot köket och ta rätt på sågspånet. På den lilla väggen var det 3 säckar spån, kommer att återanvändas på vinden. Ytterst på väggen var masonite och under den tapetserad spännpapp.

Väggen tömd på spån. Rejäla reglar! Karmen var fäst med bleck som jag inte fick lös själv, därför fick de bräderna sitta kvar så länge.

När skåpen var bortplockade kunde jag även riva panelen på andra sidan.

På motsatta väggen hade jag plockat bort de skåp jag kunde ta bort själv samt bänkskivan Virr-varr, som ska återmonteras den också!

Andra hörnet på samma vägg. Där har kyl/frys stått.

Samma vägg som diskbänksväggen men på andra sidan dörröppningen. Här fanns elspisen nu men en vedspis ska installeras senare.

När jag gjort mitt var det snickarens tur att ta vid. Jag anlitar Ol-Månsbackens bygg AB. Har samarbetat med dem tidigare och har goda erfarenheter av deras arbete. Med hjälp av stämpar som höll upp taket satte snickaren dit en balk i taket. Den sitter på en stolpe i ytterväggen och en ny stolpe kan anas mot muren. Snyggt jobb!

I matrummet fanns ett rätt hyfsat trägolv, 11-12 cm breda brädor, som jag ska återanvända på övervåningen. Fernissat bara runt kanterna, undrar om de möjligen haft en matta med ett tungt bord på där, som de bara vikit undan när de fernissat?..

Balken från andra sidan. Nu är även köksgolvet bortplockat. Tyvärr var det för skadat för att återanvända. Även delar av masoniten på köksväggarna är bortplockad. En tjockare masonite än normalt, 8-9 mm

 

Från kökssidan. Luftvärmepumpen uppe till höger ska få sitta kvar medan jag torkar lerputsen.Här är båda golven bortplockade, masoniten bortplockad från köksväggarna och även tretexen mot hallväggen. Ytterdörren syns längst till höger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *