Kyrksalen

30 jun

Jag tänkte lägga upp lite bilder och beskriva varje rum för sig, så det är lite lättare att få en förståelse för hur huset såg ut, ser ut nu och hur det kommer att se ut när det är färdigt.

Kyrksalen har en tidstypisk färgskala från slutet av 60-, början av 70-talet. Grönrandig heltäckningsmatta, orange akrylgardiner, bakre väggen målade orange och den främre väggen tapetserad i vävtapet i ett mycket noggrant utskuret mönster. Tapetserat kant-i-kant, imponerande arbete! Räcket runt scenen består av brunmålad korrugerad takplåt. Den främre delen gick att lyfta av, så den är nu borttagen. Uppe på scenen finns en dopgrav, då Filadelfiakyrkan tillämpar vuxendop.

Kyrksalen kommer inte att åtgärdas i denna första etapp, mer än att en fläkt kopplade till jordvärmepumpen kommer att installeras. Luftvärmepumpen jag satte in kommer att få stå för grundvärmen, men vid eventuella “aktiviteter” kör jag på värme från jordvärmepumpen.

Under den hiskeliga heltäckningsmattan fanns ett fint fernissat trägolv. Lite färgstänk finns så de har uppenbarligen inte tänkt att golvet skulle tas fram. Tror inte det blir några problem att sickla/skrapa bort den färgen.

I bakre högra hörnet om man står framme på scenen, finns ett betongfundament där det har stått någon form av kamin tidigare. Golvet har en fris runt plattan och i taket syns att det är lagat efter en skorsten. Även på golvsockel/taklist ser man spår efter lagningen.

Har fått nys om en stor kamin som suttit i en kyrka som är till salu. 2,5 m hög. (4 m i takhöjd, så inga problem… 😉 ) Enda problemet är väl att den är i Örebro, så inte direkt nästgårds…

Akrylgardinerna och de stolar/bord jag köpte till.

Främre väggen i vävtapet. Fantastiskt hantverk att tapetsera kant i kant!

Bakre väggen, vackert orange. Även den tjusiga, grönrandiga heltäckningsmattan syns! 😀

Här syns heltäckningsmattan på nära håll…

Under heltäckningsmattan ett fint fernissat trägolv! Bingo! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *