Framsteg!

11 jan

I fredags kom så den stora dagen när rörmokaren kom hit! Jag hade inte fått nån leverans av den beställda duschkabinen men resten gick ju att göra färdigt ändå! Toaletten ordentligt monterad och fastsilikonad på golvet, vatten framdraget till dusch, tvättmaskin och tvättställ, avlopp monterat på tvättställ och till tvättmaskinen. Härligt!

I dag har jag fixat taklisterna till rummet. Med tanke på att det är ett gammalt hus och väggarna inte är helt raka, på grund av putsen, så hade jag ingen större lust att gera. Därför har jag dragit mig för det… Ville nämligen inte använda målarfog denna gång. Efter lite funderande bestämde jag mig för att förkroppa listerna istället. Det gör man genom att den ena listen kapas rakt av, så den går mot den motstående väggen. Sen får man kapa/såga/tälja av nästa list efter den profil som första listen har, så man sätter den emot. Aningen lättare att få täta fogar, var min tanke…

Jag började med att kapa till och sätta upp den raka listen. Sen tog jag en “träningsbit” och sågade och täljde tills den passade. Så tog jag nästa list, tittade på/ritade av övningsbiten och täljde till den. Kapade den i rätt längd och satte upp den. Jag kapade och förkroppade alla listerna och satte upp dem, sen tog jag ner dem och målade dem. Då äggoljetemperan torkade snabbt, kunde jag sen sätta upp dem färdigmålade.

Förkroppad list.

För att vara första försöket är jag fullt nöjd! 🙂

Nåja, jag ska erkänna att det är inte lika millimetertätt i alla hörn, men ändå fullt tillräckligt!

Jag har också satt in tvättmaskinen där den ska vara, monterat handdukskrokar, förstoringsspegel och duschhanddukshängare.

Nu är det kvar att sätta upp skåpet jag målat, som jag ska ha handdukar i.

Dörrarna är inte färdigmålade, men skåpet kan jag sätta upp ändå, när jag får hjälp.

Sen inväntar jag duschkabin och montering av den.

Ska ta hål för fläkten och sen är det bara elektrikerns arbete som saknas, härligt! 🙂

Med lite tur så bli badrummet helt klart innan januaris utgång! På tisdag (14/1) är det 7 månader sen jag bodde med ett fungerande badrum, så det är efterlängtat…

2 svar på ”Framsteg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *