Till slut så händer det!

22 jan

Förra fredagen var elektrikern här.

Då blev det belysning, fläkt och tvättmaskinsuttag i badrummet, härligt! 🙂

Tvättmaskinsuttaget kan man precis ana under skåpet.

På lördagen monterade jag upp dörrarna på skåpet och satte även några krokar på skåpsidan, för att hänga upp till exempel morgonrocken.

Dörrarna är fortfarande väldigt matta då de precis är nymålade. Bara de har härdat några veckor så ska jag borsta upp glansen med en borste.

På lördagen fick jag hjälp av grannen/kusinen att montera duschkabinen. Man måste vara två för att få alla delar på plats. Relativt lättmonterad, inte många skruvar utan lister man klämde fast. Tyvärr så sprack en koppling precis när vi nästan var klara, så det blrv ingen premiärdusch på lördagen.

På söndagen borstade jag upp golvet så det fick sin glans. Jag ska se om jag ska borsta lite mera om nån vecka eller om jag ska behandla med linoljevax.

På måndagen var jag och köpte en rörvinkel att ersätta kopplingen med. Den plus en slangnippel så fick jag ihop konstruktionen. Jag behövde dock hjälp av kusinen att kolla om allt var tätt – lite svårt att spola i duschen samtidig som jag tittade på baksidan. Han stod på baksidan och justerade, sen ställde vi kabinen på plats, la in extragolvet och sen var det bara till att duscha! Ljuvligt var det, att kunna duscha och sen bara ta på morgonrocken – inte klä sig för en resa/promenad ute i kylan!

Jag hade även provtvättat samma dag. Tvättmaskinen (en kombinerad tvätt/tork) hade ju stått i badrummet när det var kallt, när vattnet frös, så jag tänkte att med lite otur så hade den frusit sönder. Tack och lov hade den inte det och den fungerade väldigt bra! Kombinationen tvätt/tork kan man inte göra med full maskin, men som ensamhushåll så har jag ju inte mera tvätt än att jag kan anpassa mig efter det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *