Små steg i taget

4 jan

Jag måste erkänna att det var väldigt skönt att kunna använda en vanlig toalett! Hur det än är, så är det en viss “doft” av kemikalierna i en latrintoalett, som till slut sitter i näsan hela tiden. Jag får fortfarande spola med hink men det känns som ett mindre problem.

Lite fler små saker har jag tagit itu med, medan jag väntar på besök av elektriker och rörmokare.

Dels har jag beställt en duschkabin – kommer förhoppningsvis till veckan. Har även beställt en del andra “toalett-tillbehör” som kommer att levereras på fredag. Tvättställ hade jag redan, två olika att välja på, men däremot inga konsoler. Efter lite funderande och letande fick jag tag i nya konsoler med tillhörande t-bultar (som håller fast tvättstället) så jag kunde sätta upp det.

Nu kanske nån noterar att det inte sitter mitt ovanför avloppet, men det sa rörmokaren att det inte var något problem. Det anpassar han sen.

I dag har jag ägnat mig åt att sätta fast luckorna över fördelarskåpet och skåpet för golvvärmen. Det var lite “mickel” med det innan de kom på plats, då insatsen till luckorna som skulle skruvas fast hade en invändig klack som var större än befintliga hål. Fick såga och använda stämjärn men till slut var de på plats! 🙂

Tjusigt värre måste jag säga! 😀

Innan elektriker och rörmokare kommer måste jag få hem taklist så jag kan sätta upp den och även borra hål för fläkten och sätta upp den. Ska ringa om rörmokare bara det blir vardag igen. Till elektrikern ringer jag när taklisten är på plats så kan de komma när de vill sen.

Har bestämt mig för att jag ska måla det gamla väggskåpet som satt i förrådet jag rev, och använda det i badrummet. Det ska få bli plats för badlakan, handdukar, tvättmedel och sånt. Har riggat för målning inne i lägenheten men inväntar bärhjälp för att få det på plats. Det blir vit stomme, linoljefärg, och den mörkgröna äggoljetemperan som är på golvet till luckorna. Det tror jag blir bra!

Tvättmaskin har jag redan, en kombinerad tvätt/tork. Ska fundera på smutstvättförvaring men tills vidare blir det den tunna jag använder just nu. De tvättskåp jag köpte till förra huset verkar ha utgått ur IKEA:s sortiment och jag hittade inget bra alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *