Sommarboende

2 jul

För att jag skulle kunna jobba så mycket som möjligt med mitt projekt under min lediga tid på sommaren, krävdes det att det fanns ett visst mått av bekvämligheter. Därför hamnade en hel del på inköpslistan.

Jag köpte ett lite stadigare partytält på 3×6 meter, att ha som kök/matplats. Där riggade jag upp den gamla diskbänken i huset. Jag hade ju bytt diskbänksplåt när dottern flyttade in, men den gamla plåten låg kvar ute. Jag plockade även fram lite av allt mitt bohag som förvarades i kyrksalen. Ett bord att ha bänkspis på samt några skåp att förvara porslin och tillbehör i. Jag fick även ge mig i kast med att rota fram det som behövdes ur mina lådor, i form av husgeråd. Sen jag sålde huset hade jag hyrt och bott möblerat i tre månader. Då hade jag inte behövt tänka på sånt… Lite pyssel var det att hitta det jag behövde, men det mesta lyckades jag leta fram.

Matplats och en del av mina krukväxter.

En bänkspis fick jag låna av en kompis, mikro hade jag i förrådet och diskbänk/diskställ ses till vänster.

Att kunna uträtta sina behov är ju också viktigt. Jag lånade toaletten hos grannen, men det var nog en av de saker som kändes bra att kunna göra “hemma”, speciellt om man behövde använda den väldigt tidigt…eller väldigt sent… 😉

Jag snickrade ihop en ställning med hållare för toalettpapper, krokar för handdukar och där vattendunken kunde stå. Dunken hade kran som stod öppen när man knäppte på den, så man kunde tvätta händerna under rinnande vatten och vattnet samlades upp i tvättfatet.. Till höger ses slaskhinken där tvättfatet sedan tömdes.

Toaletten var en latrinhink av enklare modell. Lite vatten plus lite “husvagnssanitet” i botten innan man började utnyttja den gjorde att den var så gott som luktfri. När hinken blev full tömdes den direkt i brunnen!’

Vädret var inte riktigt med mig denna sommar…otroligt mycket kraftiga vindar, en del regn och väldigt lite sol och värme.

En kväll när jag satt på toaletten hörde jag ett brak och ett kras… När jag tittade in i mitt kökstält hade tre av blomkrukorna på bänken ramlat ner och ett av faten gått sönder. Jag gick ut och runt tältet och konstaterade att ena hörnet hade flyttat sig en halv meter! Tältpinnarna låg som plockepinn! Jag ställde tillbaka allt som det skulle vara, säkrade tältpinnarna med betongklumpar från gamla badrumsgolvet, men det kändes ändå inte bra… Tänk om hela tältet skulle blåsa iväg!!

Jag bestämde mig därför att flytta på mitt kök och installerade det som ett litet “pentry” i hallen till kyrksalen. Nu kändes det mycket bättre! Visst vore det tråkigt ändå om tältet skulle blåsa sönder, men det var inte så skadliga saker kvar där inne.

Duschade gjorde hos grannen, ja flera av grannarna erbjöd mig att låna duschen! Tvättade gjorde jag hos en av mina systrar och ibland hos sonen. Allt gick att ordna, men nog önskade jag att det vore lite bättre sommarväder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *