Plåtslagare och trädgårdsarbete

30 sep

Att vänta på att leran ska torka innebär att det inte händer så mycket inomhus. Ingenting alls faktiskt. Ja, lite ommöblering i mitt boende i kyrksalen, även köket har nu fått “komma in”, men i lägenhetsdelen händer inget. Utomhus har det hänt en del. Förra veckan på tisdagen när jag kom hem från jobbat, då hade plåtslagaren varit här. Nu finns det bleck på alla fönster där det är nymålat och dessutom så fixade han en specialplåt under utkastaren – på begäran! Snyggt jobb!

Över- och underbleck.

Specialplåt vid utkastaren. Lite färg saknas runt omkring.

Söndagen den gångna helgen ägnades åt en av de viktigare bitarna i trädgården. En ordentlig sandlåda med plats för gungställningen i, skulle fixas. Inte så svårt som det låter, då marken består av finaste sandlådesand, men nån form av inramning behövdes, för enkelhetens skull. Jag valde att även placera gungställningen innanför ramen, för att inte behöva hamna i dilemmat att klippa gräs runt gungställningen.

Efter att fotot togs har jag även flyttat en lönn till den södra sidan, strax utanför ramen. Så småningom kan den ge skugga till de som leker i sandlådan. Till sommaren blir det nog någon mera form av inramning åt söder, nån liten spaljé/pergola eller möjligen en armeringsmatta där klängväxter kan planteras för att skydda. Mellan ramen och huset är planen att jag ska lägga färdigt gräs, i form av de grästorvor jag planerar att hyvla upp på framsidan av huset. Snabb återväxt av gräs och lätt för de små att ta sig dit. Måtten på sandlådan? 5,40 x 10,80 m är den. 🙂

På måndagen när jag satt och jobbade så hörde jag hur det skramlade till ute. Då var snickarna här och plockade ner ställningen. Spännande att se hur huset såg ut utan ställning. Jag blev mycket nöjd!

Här kan man även se lönnen söder om ramen.

Några små detaljer kvar att måla: runt utkastaren, där ställningen var fäst på väggen på vänstra sidan och så småningom där luftvärmepumpen sitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *