Tak och målning

17 aug

Så blev då plåttaket klart också, på verandan, skönt!

Ska fixa någon form av fundament till tunnan, montera utlopp i nederkant och överfyllnadsskydd i överkant och göra hål i locket för kedjan, sen ska den ställas på plats!

I går fortsatte jag med spikdragning på framsidan och östra sidan och slutligen även borstning av panelen, för att kunna måla. Det blir sååå fint med ny färg! 🙂

På framsidan har jag även byggt igen delar av öppningen som var ovanför halltaket. Jag har även byggt en lucka som ska fästas istället för de skruttbräder som sitter där nu, i den kvarvarande öppningen. Då planen är att bygga ut hallen både på bredd och djup nästa sommar, samt göra ett sadeltak, så har jag inte målat det som kommer att byggas in.

På östra sidan är det flest brädor som behöver bytas, då den sidan varit utsatt för snö på ett annat sätt. De brädor som ska levereras kommer att vara målade en gång med Falu rödfärg, så då insåg jag att jag kan måla resten, så är det bara en andra strykning på alltihopa kvar sen. Allt som är omålat ska inte bytas, men allt som ska bytas är omålat! 😉 Färgen tog slut i min hink när klockan var kväll, därför blev inte hela väggen färdigmålad.

Nu drar lönearbetet igång igen så nu blir det bara kvällar och helger som det blir pyssel med huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *