Fortsatt målning

22 aug

Nu har lönearbetet dragit igång igen, vilket innebär att det är bara kvällar och helger som kan ägnas åt mitt projekt. Tur att kvällarna än så länge är både ljusa och varma! Har fortsatt med att måla, det som kan målas. Det vill säga det som inte ska bytas. Långsidan mot vägen är färdig med det första lagret:

Även på baksidan har jag målat allt jag kan. Där handlar det ju delvis om att det krävs en ställning för att nå det längst upp. Sen ska mätarskåpet flyttas närmare knuten, så jag kan ta det sista där.

På framsidan av kyrksalen har jag nu gjort klar och monterat luckan ovanför halltaket. Hade tänkt jag skulle ha gångjärn och hasp, men då det är en mittregel i hålet som går ända upp till nock, så känns det inte som nån bra idé att kapa den. Det innebär att det inte får plats nån snedsträva på baksidan utan bara två lodräta. Därför fick det bli fyra stycken excenterlås istället. Man får knäppa lös dem och lyfta ner hela luckan om/när man ska in där.

Nu kan framsidan nästan färdigmålas. Det är bara längst ner i högra hörnet som det ska bytas virke. En till två brädor och en bit av sockelbrädan. Tror jag ska färdigmåla resten. Då kan jag sätta knutbräda mot framsidan och foder runt luckan.

I trädgården växer det på, även om inte slingerväxterna har växt så snabbt och så mycket som jag önskat. Men nästan alla solrosor är nu längre än jag, förutom de som växer där grannen har ett pilträd och en syrén på andra sidan. Där är de bara knähöga…

Luktärtorna har funnit för gott att emigrera till baksidan av spaljén! 😀

Även vid den andra spaljén växer det bra.

Där kan man också urskilja äppelträdet i bakgrunden. Det verkar som att det kommer att överleva! 🙂

Nu ska jag ge mig på dagens projekt. Tror det får bli måla framsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *