Sommaren har kommit!

7 jun

Ja äntligen känns det som att sommaren är här, även om vindarna är kalla mellan varven. Förra veckan hade jag en intensiv arbetsvecka med redovisning av examensarbete i dagarna tre, så helgen skulle kanske användas till vila? Som vanligt för mig så är det aktiv vila som gäller. Gräset nedanför huset skulle ha behövt klippas förra helgen, men det hanns inte med då, så nu var det knähögt! Det tog många timmar att få det gjort och gräsklipparen tuggade på så den nästan stannade mellan varven… Mycket användbart gräsklipp blev det, både till mig och grannarna! Lördagen gick sen åt till organisering av alla saker på övervåningen. Jag skulle ha “kurs” där på söndagen och var därför tvungen att flytta undan det som skulle vara kvar och kasta ut det som skulle kastas. Jag hade inte tid att gå igenom allt material, bara samlade det uppe på platån, för att gå igenom det vid ett senare tillfälle. Men bland fynden fanns det till exempel ett papprör med gamla kartor! Vilken lycka för en kartnörd som jag! 🙂

På lördagen blev det så dags för första momentet i kursen “Snickra med Susanne – för tjejer”. Det var många anmälda men på grund av kort varsel så var det inte så många som kunde delta, men fyra stycken blev vi åtminstone. Vi inledde med fika (viktigt!) och lite verktygskunskap. Sen utrustades de med andningsskydd och vi gav oss upp på övervåningen. Det var en hel del som skulle rivas, sen skulle materialet sorteras inför resan till ÅVC.

Här är två av tjejerna igång. Snabba som blixten var de! 🙂

Efter liten lunchpaus och sorterande så såg det till slut ut så här:

Helt fantastiskt vad fyra tjejer kan hinna med på några timmars effektivt arbete! Jag är sååå glad och tacksam att vi hann allt detta!
Senare på eftermiddagen lastade jag släpvagnen (grannens! 🙂 ) med det som ska kastas på brännbart, så den är färdig att åka iväg med när ÅVC öppnar på onsdag. Därefter ska jag lasta ett lass med virke och metall och köra iväg det också.

På måndagen/Nationaldagen ägnade jag mig åt mera förberedelser. Det är lite tajt schema de närmaste veckorna, så en hel del logistik och organisation krävs… Till helgen är det lerkurs, lördag och söndag. Innan dess var det mycket som behövde åtgärdas, som jag inte klarade av på egen hand. Tur att jag har snälla grannar som kan hjälpa mig! 🙂 Tunga, otympliga saker som ska bäras är inte min starka sida – har för dålig styrka i händerna. Men med Erik och Jan på plats gick det snabbt undan!
Sen har jag kvar lite eget arbete också, men det ska jag nog hinna med under veckan.

Delar av det arbete som behöver utföras blev också utfört på måndagen. Det gällde att ta hand om alla fina tomatplantor som jag fått av svärdottern och plantera om dem i sina slutkrukor. Jag ska på konferens nästa vecka så jag behöver underlätta för vattnandet som grannarna ska hjälpa mig med.

Tomater och paprikor från svärdottern och gurka från en god vän är här planterade i sina slutkrukor och täckta med fiberduk för lite avhärdning.

Jag bar även ut alla krukväxter, för att allt vattnande ska finnas på samma ställe. Jag brukar ju normalt ha dem på verandan, men det har varit lite för kallt och blåsigt än och verandan ska skuras och behandlas först. De får också bo i tältet så länge!

Även pelargonerna planterades om och de i stora vita krukan fick sällskap av några lobelia.

Det jag har kvar att göra nu innan helgen är att tömma det blivande produktionsköket på kvarvarande material, bland annat en del virke. Sen ska jag, med hjälp av grannarna, ta lös fönstren på övervåningen i det blivande sovrummet. De är bara fästa med spik utifrån i dagsläget eftersom när karmen monterades när snickarna var här, fanns inga gångjärn kvar i karmen. Den hade ju suttit inbyggd i väggen så de plockades bort då. Nu har jag skaffat gångjärn så de ska återmonteras – kan ju vara lite praktiskt att kunna öppna fönstren i sovrummet! 🙂
Sen lite mera organiserande inför helgen och även inför nästa vecka, då jag redan på söndag kväll åker till Sundsvall för att på måndag morgon ta tåget till Växjö för en konferens.

Ja, och till helgen blir det alltså lerkurs! Inte fullbokat men om jag minns rätt så blir vi sju personer åtminstone. Maten kommer att bli av världsklass för den står Siljemyra gård för. Inledningsvis ska vi putsa insidan på ytterpanelen på övervåningen, istället för att sätta vindduk. Om tid finns över fortsätter vi med väggar och eventuellt golv i det blivande produktionsköket också.

Det blir en spännande helg! 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *