Saker som syns…

6 feb

Mycket av det man gör när man bygger och renoverar är ju sånt nödvändigt underarbete som måste göras, men som inte syns när man är färdig. Om man inte hade gjort det hade dock slutresultatet inte sett så bra ut. 🙂
Därför är det lite roligt nu när jag börjar nå till sånt som faktiskt syns!
Jag hade en del pärlspont kvar sen jag satte upp i hall och kök/matrum och det räckte ganska långt!

Väggen i trapphuset som är in mot kyrksalsvinden har jag nu klätt med pärlspont! Att det inte är snedkapat i överkant är för att det inte behövs. Först ska taket dit, 15 mm. Då döljs de flesta ojämnheterna. Sen ska taklisten också dit, den är 50 mm, så då kommer garanterat resten att döljas. Man ska vara ordentlig och noggrann, men inte överarbeta…

Sen tog jag ena sidan i trappan. Som ni ser så går den inte ända mot väggen på den vänstra sidan. När väggarna byggdes innan trappan kom på plats så måste det ju finnas utrymme för att montera den. Jag vill ändå ha väggen, den slutgiltiga väggen, så “nära” trappan som möjligt. Därför reglade jag upp, först med 45×95 reglar och sen med 22 mm råspont.

Sen kom pärlsponten på plats även där! Jag får se hur jag gör om jag sätter en liten kvartslist längst ner i mötet mellan panel och trappa, eller om jag nöjer mig så…Längst ut mot vardagsrummet blir det en smyg i limträ, som döljer det man ser nu.

Till helgen är det mest troligt dags för pappspänning igen. Hoppas vi hinner det som är kvar. Jag ska förbereda på fredag kväll så det går så smidigt som möjligt på lördag. Jag kan tänka mig att vi kanske inte hinner sätta torremsor och klisterremsor, men det går att göra senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *