Ännu ett synligt steg.

13 feb

Den här helgen blev det pappspänning igen, på resten av övervåningen, det som skulle pappspännas. Den här gången hade jag hjälp av min kollega och vän Lotta. Mycket praktiskt att ha en vän som är så lång (180 cm) när jag själv inte har begåvats med så många centimetrar. 🙂

Här kommer en bildkavalkad.

Precis som vid vanlig tapetsering ska man börja vid fönstret, så det blev den längsta våden direkt. Skönt att vara två på den. 320 centimeter.

Sen gick vi vidare mot sovrumsdörren.

Därefter valde vi att börja på “framsidan” av badrumsväggen. Det har ju ingen betydelse i vilken ordning man tar de väggarna, eftersom de inte går runt hörnet, där sitter ju en separat bit.

Så var hela badrumskuren och även ovanför sovrumsdörren klara! Många spikar blir det… 10 centimeter mellan dem.

Det ska bli spännande att se hur det ser ut när taket är på plats!

Sen var det dags för delen uppe på platån.

Där var inte riktigt lika långa våder, 240 centimeter var de längsta in mot kyrksalsvinden.

En bild uppifrån platån när alla väggar var klara. Den korta stolpen markerar var trappan ska gå ner från platån. Till höger om denna blir det.

På söndagen drog jag igång med att sätta remsor över alla spikrader. Man använder ofärgad papperstapet som rivs i remsor. Först en remsa som sätts torr, som är lika bred, eller en liten aning bredare, än spikraderna. Utanpå den sätter man en remsa som är nästan dubbelt så bred, som limmas fast med tapetklister av cellulosatyp. När den inre remsan inte är klistrad, ska det göra att spikraderna inte syns igenom sen.
Vi får väl se om det funkar! 🙂

Jag hann inte helt klart med sovrummet, men alla remsor är uppmätta och rivna. Det tog slut på klistret, så det tog jag som ett tecken på att det var dags att avsluta dagen!

Ett ganska tidsödande arbete, även om det inte är svårt, men många remsor som ska mätas och rivas och klistras. Ska försöka få alla på plats innan snickarna kommer och spikar taket, så de kan sätta taklisten också.

Alla spikremsor täcks inte med tapet. De som kommer att täckas av golvsockel, taklist eller foder får vara som de är.

Nu ligger mitt takvirke i Pålgård och väntar på att jag ska hämta det, så det blir ett av veckans uppdrag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *