Liten redovisning av måndagens isolering

20 okt

I måndags kom isoleringskillen och isolerade. Äntligen! Jag har valt att använda träfiberisolering som sprutas in bakom ångbromsen jag har satt upp. Ungefär 8 timmar effektiv tid tog det innan allt var klart. Nu återstår för mig att plåstra igen de hål han gjorde i duken när han blåste in. Han började med att skära upp en lucka i duken så han kunde ta sig upp ovanför takstolarna. Eftersom tak, snedtak och väggar var öppna mot varandra, var han tvungen att börja uppifrån.

När han var klar uppe på “vinden” satte han plåster på den lucka han skurit ut och gjorde bara ett litet hål för att blåsa in det sista.

Jag kröp upp och knäppte några kort innan han tejpade igen.

Fluffigt och fint!

Ungefär 40-45 cm isolering på det vågräta taket.

Nu är det kvar lite hål att “plåstra” igen.

Både på tak och väggar. Ungefär 100 hål är det.

Den här isoleringen har jag valt.

Han kommer med en lastbil med både isolering och spruta i skåpet.

En lång slang från bilen och så långt som han behöver på övervåningen.

Här syns maskinen till vänster, som river sönder balarna och blåser ut det i slangen. Hade hjälp delar av dagen också. 🙂

Här är gapet på maskinen där man matar in balarna.

Det har varit intressant att se hur temperaturen förändras på övervåningen. I söndags var det 4 grader ute. Då var det 11 grader där uppe, utan isolering men med ångbromsduk. På tisdagen var det nollgradigt ute och 18 grader där uppe. Med isolering men ingen extra värme, mer än den som kommer upp från nedervåningen. Det bådar gott inför vintern! 🙂

Nu kommer rörmokaren och drar fram rör till radiatorer, i golven, sen kan jag bygga igen dem. Golv, tak och väggar ska få sin beklädnad. Badrummet får troligen vänta till sommaren.

Årstiden till trots! den 18 oktober kunde jag plocka in både luktärter och ringblommor! Fantastiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *