Det händer saker…

19 sep

Även om det kanske inte går så snabbt! 🙂

Isoleringskillen ringde och ville flytta fram sitt besök hos mig. Dels på grund av materialbrist, dels för att det var så många som behövde “före” mig, med nybyggda hus där de bara ägnat sig åt utsidan än. Jag tyckte uppriktigt sagt att det inte gjorde så mycket, då jag var lite stressad av allt som skulle göras på så lite tid, så jag tackade ja. Istället för i dag, 19 september, så kommer han om fyra veckor, 17 oktober. Nu har jag gott om tid att göra klart det som ska göras tills dess!
Under veckorna händer inte så mycket. Bara korta pass på kvällarna, men nu har jag skaffat bra arbetsbelysning så det underlättar kvällsarbete.

Jag har byggt lådan runt muren som jag sen fyllt med lecakulor. Det får ju inte vara brännbart 10 cm runt muren, så träfiberisoleringen får inte ligga där. Satte också en plywoodskiva i badrumstaket där genomföringen för badrumsfläkten fick plats. Mycket “småpiller” som är nödvändigt fast det inte syns och som tar sin tid…

Här syns lådan från ena hållet i sovrummet…

..och från andra hållet. Här är den djupare än 10 centimeter då ventilationsröret måste få plats.

Fylld med lecakulor!

Ventilationsrörets anslutning till lådan. Silvertejp fixar det mesta! 🙂

Här syns anslutningen ner genom badrumstaket. Precis intill röret på sidan bort från kameran är det även ett hål borrat där elkabeln för fläkten kommer ner.

När alla dessa små detaljer var klara kunde jag äntligen börja med att sätta upp duken, ångbromsen, som sen isoleringen ska sprutas in bakom.

Har aldrig arbetat med sån här duk tidigare, men den var väldigt lättarbetad. Rulla ut, häfta fast.

Sovrummets ena sida…

…och andra…

..plus delar ute i blivande tv-hörnan hann jag med på lördagen. Här kan man se min nya arbetsbelysning. Mycket bra!

Så. Sen blev det en promenadpaus.

På söndagen fortsatte jag med duken och sen ska alla skarvar tejpas med en specialtejp. Myyycket klistrig tejp…

Häftat duk och tejpat så mycket som var möjligt i tv-hörnan.

Sen var det sovrummets tur.

Väggarna klara..

Ska även fixa till duken närmast fönstret och tejpa där.

Tyvärr tog tejpen slut så jag måste beställa mera, hoppas den kommer innan helgen! Spänna duk kan jag fortsätta med och även börja sätta råspont/gles. Den ska nu sättas först vågrätt, med 60 centimeters mellanrum. Sen lodrätt, mitt för befintliga reglar. Allt för att dels hålla duken på plats, dels behövs utrymmet, då duken buktar ut så mycket när isoleringen sprutas in. Innan jag har tejpat klart i taket kan jag inte sätta all råspont här, men jag kan börja på. Sen kan jag sätta duken i badrummet och resten av utrymmet utanför, även om inte tejpen har kommit.
Jag blir nog inte sysslolös på kvällarna den här veckan heller. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *