KLAR!!

26 jul

Nej, inte helt…men en stor del är klar…

För att inte gå händelserna i förväg så kan jag ju säga att det gått trögt… Vädret har inte riktigt varit på min sida, kallt, blåsigt och regnigt väder är det värsta min kropp vet. Så, några dagar blev det inget alls med lerbruket. Jag valde att göra klart runt fönstren på altanen istället. Tunna reglar emellan, vita täcklister på dem, både utvändigt och invändigt och ytterhörnslister i överkant. Nöjd. Lyckades också få fram bordet jag skulle ha där och hittade igen vaxduken jag köpte i fjol (!) Den var ju lite skrynklig/veckig då den legat ihopviken, men det ger sig nog bara det blir lite värme.

Nu ska det till lite stolar också, på andra sidan bordet, men det skulle jag få hos sonen, de hade över.

I dag blev jag iallafall klar med även “vill”, det vill säga mellanputsen i vardagsrum och trapphus.

I trapphuset valde jag att göra lite tunnare mellanputs förutom där trappen ska stå. Den är ju beställd efter färdigt mått med rätt höjd på golvet. Då resten av utrymmet blir under trappen så tänket jag att varje centimeter i höjd kan vara en fördel.

Nu ska jag inte göra mera innan det är dags att lägga på finputsen. Ja, det skulle vara om det kommer en hop med volontärer då, som gärna vill “gegga”. I så fall finns produktionsköket till deras förfogande. Annars är tanken att jag inte ska tillföra mer fukt än nödvändigt i lägenheten just nu, utan det ska få torka så finputsen kan läggas på. När det är gjort kan jag fortsätta med produktionsköket. Det spelar ju mindre roll om jag inte hinner bli klar där. Tack och lov kunde jag förlänga hyran på blandaren en vecka in i augusti också, så det känns som att jag kommer att hinna det jag tänkt.

När jag var klar inne fanns det ju fortfarande tid kvar på dagen och vädret var helt okej, så då började jag riva ribb, masonite och tretex på baksidan.

Det är väldigt tillfredsställande att riva bort detta och hitta det som är så fint under! 🙂

Man når ganska långt från en stege, men gavelspetsen krävs det en ställning för. Ska ju byta fönster på övervåningen också, sätta in ett kopplat istället för enkelglaset som sitter där nu. Uppenbarligen har det varit ett fönster till nere tidigare. Får fundera över om jag kanske ska sätta en altandörr där istället, inför framtiden då jag tänkt att det ska bli en altan på den här sidan också…

Det kommer att bli sååå snyggt med det här rödmålat istället för den gula masoniten! 😀 Sockelbrädan på den här sidan var inte klädd med plåt så här får jag skrapa innan jag kan måla. Den panel jag har fått fram hittills är helt okej. Trodde den skulle vara dålig under det höjda fönstret, men det räcker nog med att bara ta bort en liten bit av en bräda där. På den långsida som är mot vägen vet jag att det är dålig panel på ett ställe, så det räknar jag med att byta. Här på södra sidan planerar jag att flytta mätarskåpet ut mot knuten istället. Eller, JAG flyttar det inte, men ser till att det blir flyttat! 🙂

På motsatta sidan av huset är ju hallen in till kyrksalen och där planerar jag att byta tak. Det är ett pulpettak där nu som inte är så snyggt. Tänkte göra ett sadeltak istället och dra fram det en bit så det även går ut över bron, som också ska bli ny. En gjuten cementklump till bro nu men jag ska bygga en i trä istället.

Skönt att vara igång på utsidan också! 🙂

4 svar på ”KLAR!!

  1. Åh, vad kul att kunna förstå bilderna bättre när man sett det i verkligheten! Det blir så himla bra!!

  2. Hm, jag har visst inte kutat på nersidan… varför är fönstret höjt i produktionsköket? Symmetri-OCD:n får kramp. 😀

    • HAHA! Ja den kan lätt få det där, men det kommer inte att synas så väl när altanen/vinterträdgården är byggd där. Anledningen är att i produktionsköket vill jag inte ha fönster som börjar 55 cm från golvet. Det är lite opraktiskt med tanke på eventuell inredning. Dessutom är fönstret tillbaka på den plats där det satt tidigare, innan de sänkte taket i det rummet. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *