Golvläggning påbörjad

12 jul

Ja, golvläggning med lerbruk förstås! 🙂

Innan jag fick hem blandaren passade vi på att påbörja ett skärmtak över altanen, jag och snickaren. Plåten saknas, det var lång leveranstid på den och sen ska pelare och takåsar målas. Har inte riktigt bestämt hur än men har några alternativ jag grunnar på.

På den västra kortsidan ska det bli vägg. Panel nertill och fönster där ovanför.

Grundmålat vitt…

Utsidan blir kromoxidgrön.

Sen kom blandaren på plats! 🙂

Arbetsstationen Riggad!

Dragbanor av rör för att få till lite jämnare golv…

Det växer så sakteliga. Arbetar med hårdare bruk i år. Dels för att inte lika mycket vatten ska behöva torka ut, dels för att det ska “ligga kvar” på den höjd jag har bestämt.

När jag lämnat matrummet funkade inte dragbanorna längre, de var för tjocka. Använde vattenpass och en rak bit av en regel istället. Matrummet klart!

En bit av köket påbörjat.

Köket nääästan klart!

Köket helt klart…

…och hallen påbörjad.

Det är en mellanputs som jag lägger ut nu. Sen ska det på 1-2 cm finputs som är blandad med några procent linolja, för att få en vattenavstötande yta.

Jag fokuserar på matrum, kök, hall, vardagsrum och trapphus i första hand nu. Får se hur länge, material, tid och ork räcker. Det är betydligt mycket mera ansträngande att lägga ut denna puts, då den är tjockare/torrare. Det kräver mer kraft i arm och mod i barm, om man så säger. Min målsättning är att ha klart så mycket i lägenheten att jag kan bo där i vinter, utan att behöva använda kyrksalen till boendedel.

När jag är klar med mellanputsen, medan den torkar, tänkte jag fortsätta utvändigt. Det är tre väggar kvar där masonite och tretex ska rivas bort och den gamla panelen målas/repareras. Jag blir nog inte sysslolös den här sommaren heller! 🙂

Dessutom ska köksskåp och luckor/lådor målas. De har vi burit ut i partytältet så dem kan jag måla om vädret inte är så roligt för annat arbete. Ja, västerväggen under skärmtaket ska byggas klart också, men det är inte så stor arbetsinsats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *