Arbetskväll

4 sep

På måndagskvällen blev det lite arbete med huset, efter att lönearbetet var avslutat. Jag åkte ner och köpt tre brädor till att använda på altanen, det var vad som saknades. Dessutom fick jag flera stora paket levererade från Jultomten! 😀

Eller om det möjligen var från Rättviks trappfabrik! Den blivande trappan till övervåningen.

När det gällde altanen så började jag med att bygga igen ner till marken på kortsidan. Jag hade ett tag tänkt att jag skulle ha ett helt steg även efter den sidan, men ändrade mig. Därför ville jag bygga igen där istället. Sen skulle jag också bygga en fris runt kanten, så man inte ser ändträet på brädorna. Mycket snyggare så tycker jag!

Det kanske skulle behövas någon centimeter till med luft mot marken, men det är bara sand så det är lätt att skrapa bort om jag känner för det.

Frisen gerades ihop i 45 grader i hörnen. Den lånade byggsågen var guld vid detta tillfälle. Riktigt nöjde med gerningarna. 🙂

Trallskruven tog slut så de blev bara fästa, mera trallskruv ska införskaffas!

När jag var på byn för att köpa brädor var jag även in på elaffären. Då min inflyttade toalett är i ett av de mörkaste hörnen i huset, kände jag att det kunde vara skönt att ha en liten lampa där inne. Då det inte fanns nån ström där än så behövde jag en batteridriven variant. Jag hittade en liten lampa som hängdes upp på väggen med en skruv och som tändes och släcktes genom att man tryckte på kupan. Den drevs av tre batterier så den passade utmärkt! Letade även efter nån form av spegel bland alla attiraljer jag hade i kyrksalen. Till slut hittade jag ett gammal badrumsskåp som dottern hade på sitt rum tidigare. Det passade utmärkt! När man inte bara ska drälla hemma på dagarna kan det vara bra att kasta en hastig blick på hur man ser ut, innan man sätter sig i bilen. Då är det lite sent att åtgärda.

Passade utmärkt ovanför bordet med tvättfatet på. 🙂

När jag jobbade med byggsågen fick jag även tydliga bevis på att det även var andra som jobbade.

Mycket “städa” för den stackaren efter min framfart…

2 svar på ”Arbetskväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *