Arbetsvecka

23 aug

Att arbeta är ju också trevligt…enda nackdelen är väl att det inkräktar så mycket på fritiden! 😀

Denna vecka har det inte blivit nåt direkt arbete i lägenheten. På torsdagen var blandarägaren hit och hämtade blandaren, för att använda den ett tag, sen skulle jag få fortsätta använda den.

Jag fäste tillbaka den plast som var satt i öppningen till övre våningen i trapphuset, som blev nerplockad när elektrikern var här och flyttade på elcentralen. Tyckte bestämt att det blev lite mindre kallras från vinden, hoppas det har effekt på torktiden. Annars börjar jag känna som att jag har hamnat i ett Moment 22 just nu. Det är för svalt och fuktigt ute för att golvet inne ska torka ordentligt. Det innebär att det dröjer innan jag kan få golven färdiga, så jag kan sätta in värmepumpen, så jag kan köra igång golvvärmen, så golven torkar lite snabbare… Ja, ni ser ju loopen som bildas där… Men efter lite funderande och lite resonerande med min värmepumpsleverantör så har jag kommit till ett beslut! När jag får hit blandaren igen så är prio ett att putsa väggen där blandaren ska stå och sen göra klart golvet precis där, 2×2 m kom vi fram till räckte. Då kan de ställa dit pumpen och köra igång golvvärmen, ÄVEN om inte resten av huset är klart. Det innebär att det blir lättare att få resten av lerputsen, på både golv och väggar, att torka, och därmed även lättare att färdigställa…

Jag ställde in aerotempern som jag tidigare hade i husvagnen in i Lilla kyrksalen. Värmen från luftvärmepumpen når inte riktigt ända in dit.. Om det krävs får jag väl bygga ett litet “tält” runt den yta där pumpen ska stå, och ställa in aerotempern där, så den biten torkar snabbare. Det känns som att det kommer att göra stor skillnad om jag får igång golvvärmen.

Om två veckor kommer de hit och gräver och lägger ner jordvärmen, sen får vi se hur lång tid det tar innan de kan montera in pumpen… När pumpen och därmed golvvärmen är igång så skulle jag till och med kunna flytta in min latrinhink in i lägenheten. Den skulle kunna stå i trapphuset så länge, tills badrummet är färdigt. Det börjar bli lite småkyligt att gå ut i mitt “hygientält” nu, speciellt morgon och kväll.

Ser ett ljus i tunneln, det blir nog inflytt innan vintern ändå! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *