Uteaktiviteter

26 jun

Då schemat för sommaren av olika anledningar har ändrats, så sjönk mina stressnivåer och jag har ägnat de senaste helgerna åt att försöka få lite ordning i trädgården. Klippt gräset, som var väldigt eftersatt, och fått massor med gräsklipp som jag har täckt mina odlingsbäddar med. Har som vanligt lämnat två delar oklippta, för att servera lite mat åt våra pollinatörer. Jag har också hämtat en ensilagebal som jag fördelat ut på odlingsbäddarna. En resa till handelsträdgården blev det också, för inköp av både växter och jord. En liten bildkavalkad på vad som har hänt!

Odlingsbäddarna täckta med bland annat ensilage

Mina fådda kålplantor blev äntligen utplanterade

Alla mina jordgubbsplantor från i fjol dog i vintras. Tror möjligen att min nätbur var lite för tät så snön inte riktigt tog sig in och isolerade. Jag får lyfta av den till hösten. Som plåster på såren så hittade jag min “favoritgubbe” – Senga Sengana! Några gubbar kan det nog bli i år. 🙂

Morötter bredsådde jag för några veckor sen och de börjar titta upp. Fläckvis lite tätt, men det går nog till sig!

Sockerärtor och ringblommor har börjat gro

Jag försådde solrosorna i år för att inte fåglarna skulle äta upp alla frön. Dessvärre lite för tidigt så de var långa och rangliga när jag satte ut dem. Vi får se vad det blir av dem.

Rådhusvinet har överlevt, båda plantorna, men inte ända upp i topparna..

Klematisen har klarat sig men den skjuter ju nya skott varje år. Blommar snart!

Kaprifolen frös ner men det kommer nytt från roten. Blir nog inga blommor i år..

Vit blomman för dagen har jag förodlat och planterat ut. Även luktärtor. Men det har aldrig gått så dåligt med luktärtorna som i år. Av 6(!) påsar frön blev det 12 plantor! Får se hur många som överlever… Stödsådde lite ringblommor här också.

Även tagetes sådde jag.

Även Tayberryplantan frös ner, men skjuter nytt från roten. Den ger ju bär på årsskotten, men jag tvivlar på att den hinner ge några bär i år, med tanke på den kalla våren.

Kärleksörten som stått i en vas hela vintern fick äntligen komma ut! Hoppas den överlever också. 🙂

Häggspinnmalen har angripit mina häggar i år, men inte i så stor omfattning än åtminstone.

Bättre sent än aldrig, sägs det ju, men vi får väl se hur det blir med den saken. Det var först nu i helgen, på midsommardagen, som jag satte ner potatis, kålplantor och squashfrön. Jag har 27 plantor squash, om alla frön tar sig, så om det går, så får jag squash så jag klara mig. 🙂

Jag har också några plantor med tomat, gurka och paprika i lilla “växthuset” bakom huset. Får se om de hinner ge nån frukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *