Snickarhjälp igen

21 mar

Nu har jag haft hjälp av “mina” snickare igen. Det var snedtaket i “hallen” utanför toaletten som stod på tur. Jag kunde dessvärre inte vara hemma och hjälpa till eller peka och visa hur jag tänkte, eftersom vi hade kursstart på vår nya kurs så jag skulle finnas på plats och undervisa. Det kan vara svårt att förklara hur man menar i skrift, även med tillhörande bilder, men det går relativt lätt att åtgärda i efterhand! 🙂
För min del så har det inte blivit så mycket snickrat senaste helgen, då jag valde att vara farmor istället.

Det enda jag fick till under helgen var att jag gjorde ett försök med att kapa till den bräda som ska ligga som en fris längt ut på golvet på platån. Upptäckte precis när jag skulle montera den att den var skadad, men satte dit den på prov ändå. Då upptäckte jag att jag behöver modifiera den en aning och även behöver förbereda för en list i framkant, för att den ska täcka pärlsponten som sitter på väggen. Nu har jag en mall att utgå ifrån åtminstone!

Snedtaket ser riktigt bra ut! Mycket specialkapande eftersom det behövde snedkapas mot den lilla “väggen” jag satte upp häromsisten.

Här ser man hela taket och även den del där vi missuppfattat varandra. Min tanke var att snedtaket bara skulle gå fram till bakkant av stolparna. Då får jag en horisontell yta att fästa spaljén emot.

Och då slipper man även de “hål” som blir på “baksidan” av stolparna. Relativt lätt fixat dock, då det bara är att ta handklingan och kapa det på rätt ställe. 🙂
Inser att det nog är bäst att vara hemma när hantverkare ska vara där, så jag kan förklara på plats hur jag vill ha det. 🙂

Nu får vi se när de dyker upp nästa gång. Under tiden fram tills dess har jag ju en hel del saker kvar att pyssla med själv: smygar för båda fönstren, putsa muren i sovrummet en gång till, fixa frisen i sovrummet och en del “småbitar” som ska på plats i taken där ränndalarna går, så det går lättare att spika takpanelen sen.

Jag har bestämt mig för att vänta med målande tills allt är färdigt att måla, även om det betyder att jag får skjuta upp inflyttningen i sovrummet. Känns inte som nån bra idé att göra sovrummet färdigt under tiden som man fortfarande behöver hålla på och snickra på resten av övervåningen.

Jag får ge mig till tåls, helt enkelt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *