Skönt med semester!

9 jan

Ja, jag valde att ta semester mellan jul och trettonhelgen, så jag skulle få lite sammanhängande tid att jobba vidare med mitt projekt, inte bara kvällar och helger.
Golvet på övervåningen är nu färdigt, i stort sett. Det är frisen runt muren i sovrummet som jag ska grunna lite på – inte riktigt nöjd där…
Den extra väggen i sovrummet är på plats, med sin dörröppning och även spännpappen är på plats i sovrummet – det var ett roligt arbete! 🙂
I tv-hörnan jobbar jag vidare med råsponten. Får se hur långt den räcker den jag har kvar och hur mycket mer jag behöver köpa.
Väntar på leverans av takvirke och så småningom snickare som ska sätta upp det.

Här kommer en liten bildkavalkad!

Jag började bygga upp väggen i sovrummet som ska vara bakom sänggaveln. För lågt snedtak för att ha sängen längst in. Hittade en gammal dörr på vinden när jag började riva, som fick vara mått för dörröppningen dit in.

Ett fint litet vridlås på dörren! 🙂

Väggen med sin dörröppning klar!

Även golvet klart i sovrummet.

Fris runt muren med gerade hörn. Närmast muren blir det lerputs.

Inte helt nöjd med frisen så den är inte fäst än. Ska grunna lite på om jag ska finjustera…

Golvet i sovrummet täckt med mjölkpapp

Hela rummet… Mjölkpappen är ett bra underlag som även till viss del är stöttåligt. Nu får den ligga tills tak och väggar är målade.

Även golvet i TV-hörnan är klart…

Och golvet i “hallen” framför badrummet. Två räckesstolpar på plats, men räcket får jag nog vänta med tills alla möbler som ska upp finns på plats! 🙂

Även där täckt med mjölkpapp

Hela rummet…

I helgen var det sen dags för pappspänning av väggarna i sovrummet. Vansinnigt roligt! Det kommer nog lite fler bilder sen, under arbetets gång. Min vän Karin var här och hjälpte mig och dokumenterade samtidigt. Kvar är att sätta torremsor och klisterremsor över alla skarvar, sen är det klart för tak!

Det var roligt att se hur den något skrynkliga, veckiga pappen slätade ut sig när den torkade, så den ser ut som ett salsgolv!

Sen har jag fortsatt med råsponten i TV-hörnan.

Lite kvar innan jag är uppe vid taket på denna sida fönstret. Sen är andra sidan av fönstret kvar och de andra väggarna uppe på platån.

Jag har också bestämt mig för att ersätta allt spån/löv som ligger i badrumsgolvet med nytt kutterspån. Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att få tillbaka det uppgrävda spånet när det är blandat med löv. Ursprungligen låg löven i botten, ovanpå papper. Men när rörmokaren dragit fram sina rör så är allt blandat. Nu blir det ny kutterspån förutom mot ytterväggen där det blir skivor av Hunton, träfiberisolering. Skottade upp allt löst spån i går och grannen hjälpte mig bära ner säckarna. Nu ska jag skaffa fler säckar och skotta ut resten. Ska även passa på att rikta golvåsarna även här, samt sätta lite kortlingar som förstärkning där badkaret ska stå.

Nu har gråvardagen börjat igen och arbetsselen sitter på, så nu blir det kvällar och helger framöver igen. Målsättningen då? Ja, ett sovrum till påsk vore väl trevligt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *