Några helger och en heldag.

7 mar

Nu är det ett tag sen jag skrev. Har ägnat mig åt en del annat vissa helger (livet?), så det har inte hänt jättemycket varje helg, men om man lägger ihop alla dagar så blir det ju lite. 🙂

I går hade jag snickarhjälp hela dagen, så då hände det mycket! Jag hade tagit en semesterdag själv för att kunna vara med och hjälpa till, så jag skötte kapningen av allt takvirke och bar upp det. Sen kunde de bara “mata på” och sätta fast det!.

En liten bildkavalkad över vad som har hänt!

Nu har jag spikat pärlspont mot väggen till platån så långt jag kan. Nu måste elektrikern göra sitt arbete klart vid elcentralen, för att jag ska kunna göra allt helt klart.

Jag har satt klart alla torremsor och klisterremsor i “TV-hörnan”…

Och även på utsidan av badrummet. Har förresten bestämt mig för att den här delen, TV-hörnan och utsidan av badrummet, där får det nog bli tapet på väggarna. Resten ska målas.

Det här är allt som blev kvar av den ofärgade tapet som jag använde att riva remsor av. Bra beräknat! 🙂

Nästa steg var att putsa muren i sovrummet. Jag började med att “laga” hörnen. Det var inte puts på alla delar eftersom de hade lämnat de brädor de hade att mura efter, så tre av hörnen var kala på en sida och lite skador på motsatt sida av hörnet. Lerbruk är det jag använder även här.

När jag fick in tekniken gick det ganska bra att få till ett skarpt hörn. Här kan man också se skadorna på det fjärde hörnet.

Så var alla hörn lagade. Längst ner här syns lagningen efter det gamla hålet till badrumsventilationen i gamla badrummet nere.

Och andra sidan! Hela muren ska få en omgång med puts till, för att släta ut alla övergångar.

I går hade jag då snickarna på plats igen, för att spika tak. Sovrummet var prio ett! Fantastiskt fint virke och fantastiskt bra arbete!

Som ni kan se så är det en liten lutning på taket på den här sidan. Det beror på att taket inte är riktat. Det är bara påbyggt med samma tjocklek av reglar överallt så eventuella ojämnheter som fanns innan, har följt med ända till färdigt tak. Det är ett gammalt hus, så det får man leva med! Däremot var snickarna imponerade över avståndet mellan yttervägg och badrumsvägg, upptill och nertill vid snedtaket på denna sida. De kom springande med varsin lasermätare och visade upp! Det var exakt på millimetern lika långt! 🙂 De väggarna har jag ju regat upp och använt vattenpasset för att få lodräta och uppenbarligen lyckades jag här!

Man kan även se dörren till kattvinden som jag börjat montera och de tunna foder som ska sitta runt den. Både dörr och foder kommer att målas in i väggfärgen.

Även under andra snedtaket finns en liten böjning/snedhet. Här kommer det inte synas så väl då det så småningom ska bli garderober/skåp under snedtaket här.

Jag fick också hjälp att höja dörrkarmen till badrumsdörren en aning, och fästas med karmskruv. Jag hade bara fäst den med vanlig skruv för att ha rätt mått att utgå ifrån när jag byggde väggarna. De bar också upp dörren och hängde på den. Sen rev vi loss det som tidigare var fastsatt utanpå dörren, då den fungerade som ytterdörr när jag köpte huset. Även fönsterbågarna sattes på plats så nu är övervåningen “kattsäkrad”.

Jag är evigt tacksam att få hjälp av dessa snickare! De är snabba och gör ett noggrant arbete som skulle ha tagit evigheter för mig att få till! Nu börjar jag tro på att ha ett sovrum färdigt till påsk! Muren ska putsas, smygen till fönstret ska på plats, tak och väggar ska målas och golvet ska fernissas. Det kan gå! 🙂

3 svar på ”Några helger och en heldag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *