Helgen i bilder.

23 maj

Ja, jag vet. Egentligen skulle jag ha varit uppe på övervåningen och fortsatt med golvläggningen och annat pyssel, men…det fantastiska vädret i helgen gjorde att jag kände att jag måste ta tag i utesysslor istället! Det får bli kvällsarbete på övervåningen denna vecka!

Helgen har ägnats åt ogräsrensning och jordförbättring. Rabatterna har rensats ur ordentligt, både denna vid den långa spaljén…

…och den runt spaljén vid sandlådan. Vid den långa spaljén sådde jag solrosor (får se om fåglarna lämnar fröna ifred i år!) och lite andra sommarblommor: krasse, praktmalva och godetia.

Vid spaljén vid sandlådan sådde jag sockerärtor. Där ska jag sen också plantera ut mina luktärter.

Runt alla träd och buskar grävde jag bort gräset och la på lite jordförbättring. Mina krusbärsbuskar, som kan anas strax bortom äppelträdet, trivs verkligen inte på sandjord. De har inte växt ett vitten på två år… Måste försöka jordförbättra mera uppifrån, får se om det lyckas…

I rabatten längs planket växer och frodas det…

Jag är sååå glad över kungsängsliljan som sprider sig glatt!
Pärlhyacinter finns både blå och vita.
Den sibiriska vallmon är på gång…
och gräslök – både i framkant och längst bak! 🙂
De botaniska tulpanerna lyser som små solar, men de öppnar sig bara när solen lyser!

Odlingsbäddarna har blivit sådda i /planterade. Jag har sått squash längst till vänster, ringblommor i mitten och planterat potatis längst till höger, av dessa tre. Jag hade inte förodlat potatisar till sticklingar i år, men jag hade många potatisar som fått fina groddar av sig självt. 🙂

I den ensamma bädden allra längst till höger har jag planterat ut olika kålplantor. Dels rödkål och vitkål, fina plantor som jag fått av svärdottern, dels blomkål och grönkål, som jag fått av svärdotterns kompis.

På lördagen var jag till Granngården och köpte bland annat två olika sorter med jordgubbar, sex stycken av varje. De jordgubbar jag har sen tidigare (nån smulgubbe, tror jag) har inte gett så bra skörd, så jag tänkte det kunde vara bra att kompletterar. De fick lätt plats i landet tillsammans med de andra. I förgrunden syns min vitlöksplantering där det än så länge ser mycket bättre ut än det gjorde i fjol! Ska bara se till att gödsla ordentligt i år!

I kryddlandet fyllde jag på med lite köpta kryddor, även de från Granngården: timjan, rosmarin och oregano. Sen tidigare fanns salvia, gräslök och libbsticka, samt en mager liten timjan.

Som vanligt när jag håller på med något ute så ska Zigge vara med i närheten. När jag rensade långa rabatten så klättrade han upp i grannens pil – då hamnade han rakt ovanför mig! När jag planterade och sådde i odlingsbäddarna var det väldigt roligt att vara med riktigt nära, och gärna “hjälpa till” med sina stora tassar! 😀 När jag la på fiberduken så kom han på att han kunde krypa under den! Men han var snabb därifrån när jag började vattna… 🙂

Jag började även förbereda platsen där jag ska sätta upp ett partytält som jag har beställt. Jag ska ha det som utrymme för fika/mat när vi ska ha lerkurs här i början av juni och sen ska jag ha det när jag renoverar fönster.
Problemet var bara att lerhögen låg precis där ena långväggen ska gå…så jag fick gräva lera…
8 jordsäckar och 6 IKEA-kassar blev fyllda. Lite mera måste jag nog ta innan det blir klart.

Ja, det var helgen i bilder! Varmt och skönt båda dagarna så lunchen intogs ute i solen, härligt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *