En helg igen

16 jan

Det händer ju inte lika mycket på en helg som på två veckors semester, men lite blir det ju åtminstone. 🙂
Det började redan under veckan när rörmokaren var hit och gjorde klart det sista i fördelarskåpet på övervåningen, så jag kunde bygga igen väggen.
Här kommer en liten bildkavalkad!

Redan förra helgen började jag ösa bort överflödigt spån i badrummet, för att så småningom kunna räta upp golvåsarna även där. Fortsatte med detta i helgen. Jag har inte tagit bort allt, bara tillräckligt mycket så arbetet går att utföra utan att ösa runt på spån. Sen kommer jag att återfylla med nytt kutterspån.

I smuttan ut mot väggen kommer jag att lägga Hunton träfiberisolering. Bättre att ha det mot ytterväggen.

Här ser man nästan hela badrummet!

Och här ser man resultatet! 6 stycken säckar från i går, resten från förra helgen när grannen hjälpte mig att bära. Ska åka med dem på tippen när det blir läge.

Här är det igenbyggda facket efter rörmokarens arbete. Även till denna öppning hittade jag en gammal lucka på vinden som får nytt liv. Plasten för öppningen till sovrummet är för att möjligen hindra en aning med damm från spånet att åka in dit… Lite råspont kvar ovanför dörren där.

Nu är råsponten färdig även på väggen under snedtaket uppe på platån.

Även runt fönstret har jag gjort en del. Avbröt det arbetet och gjorde väggen under snedtaket istället, för att kunna använda de långa bitarna fullt ut.

Nu är det väggen in mot kyrksalsvinden kvar, med några längre bitar. Sen kan jag använda alla avkapade bitar för de här smådetaljerna. Med lite tur så räcker det virke jag har kvar. Annars behövs nog inte mer än att jag kan frakta det på takbryggan. 🙂
Ja, till badrummet räcker det ju inte…men det är ju ingen panik med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *