Det händer på övervåningen!

25 aug

Ja nu har det hänt saker på övervåningen minsann! 🙂 Snickarna har varit här några dagar och förstärkt och rivit. Nu är det “bara” mitt arbete kvar… 😉
Här kommer en liten bildkavalkad.

Trapphuset. Här ska trappan monteras och här ser man takhöjden där…
Här ser man mot trapphuset och längst bort är “vinden” ovanför kyrksalen
Här står jag uppe på avsatsen, det vill säga taket till lilla kyrksalen. Stolparna närmast är där det ska bli spaljé/räcke, sen ser man den nya förstärkta balken vid taket och stolpen som håller den uppe. Nästa rad med stolpar är till badrumsväggen, som håller en ny takstol uppe. Längst bort vid fönstret ska det så småningom bli sovrum
Här ser man badrumsväggen. Nästa vägg till badrummet blir strax före muren. Muren ska vara helt fristående i sovrummet.
Här ser man takhöjden uppe på platån
Den bortre stolpraden är stommen för en vägg. Bakom den blir bara isolering. Den främre sneda regeln är en förstärkning av ränndalen.
Lite har det blivit gjort ute också! Jag organiserade ihop allt virke, både nytt och gammalt, till en hög där partytältet hade stått. På östra sidan om den högen byggde jag en “vedbod” av lastpallar. Sen fick jag hem 4 kbm ved i lämplig (liten!) storlek som jag lastade in.
Squashen lyckas jag bra med även i år! Har idkat bytesaffär med delar och haft “grannyra” med andra delar, tillsammans med potatis, ringblommor och luktärter.

Nu återstår för mig att röja lite mera på övervåningen och sen börja bygga på ytterväggar och tak, så det går att isolera. Blir ett lämpligt höstjobb. Förhoppningsvis är isoleringen på plats innan vintern. Bonus skulle vara att även ha sovrummet klart, men det återstår att se om det lyckas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *