Å en helg till…

15 nov

..har passerat utan att så väldigt mycket har hänt “på bygget”.

Lördagen använde jag till att bland annat åka och hämta en adventsgran. En god vän hade en anvisad plats där jag fick hugga en. Som adventsgran betraktad helt okej – den kommer att se fantastisk ut bara belysningen kommer på. 🙂

Nära fågelbordet för dubbel nytta!

Därefter gav jag mig i kast med muren. Jag använde den köpta finputsen – hade en säck kvar av det – och blandade i en hink. Det gick relativt bra att få ut putsen jämnt men i det inre hörnet var det svårt att få till det utan skador på motstående sida. Därför fick det torka till på söndagen och då gick jag över hörnet ordentligt. Jag använde då min egensållad puts som är snäppet mera finkorning, för att kunna täcka över de skador som blivit.

Riktigt nöjd med resultatet!

På söndagen målade jag även de lagningar jag gjort i taket med en vit linoljefärg. Det är (tydligen…enlig de som kan..) bra att stryka med en tunn linoljefärg oavsett vilken färgtyp man har tänkt sig att använda sen. För min del lutar det nog åt att det blir äggoljetempera. Jag har använt det i taket i resten av lägenheten och är mycket nöjd med resultatet. Ska även använda det på väggarna – när lumppappen har kommit på plats – och på golvet. Så, jag ska bara bestämma mig för kulör på golv och väggar så kan jag lägga en order sen!

Det jag grunnar lite över är dörren rakt fram i bild. Som den är monterad nu skulle jag behöva sätta en regel på vänstra sidan, för att senare kunna montera dörrfoder. Det är svårt att sätta dit en regel eftersom dörren är monterad med klossar som går ända ut i liv med väggen…
Det jag lurar på är att ta lös dörren och montera den lite mera centrerad i öppningen, så ingen ytterligare regel behövs. Tål att tänkas på, men jag behöver bestämma mig innan jag sätter lumppappen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *